Sľub prezidentovi pre OH zloží aj kanoistické trio z Szolnoku

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 15:58 • 2 min
Sľub prezidentovi pre OH zloží aj kanoistické trio z Szolnoku

BRATISLAVA - Zo sedmičky rýchlostných kanoistov, ktorí si vybojovali účasť na olympijských hrách v Riu de Janeiro (5.- 21. 8.), sa na sobotňajšom bratislavskom sľube u prezidenta SR, zúčastni trio Vincent Farkas, Peter Gelle a Martina Kohlová.

slovakia

left justify in out

Zostávajúca štvorica, čiže členovia štvorkajaka Denis Myšák, Tibor Linka, Juraj Tarr a Erik Vlček, budú pokračovať v sústredení v maďarskom Szolnoku. Pre agentúru SITA to potvrdil športový riaditeľ Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky Filip Petrla. Zároveň pripomenul, že výprava rýchlostných kanoistov odlieta do dejiska olympijských hier až v nedeľu 7. augusta, čiže jej členovia majú pred sebou ešte záverečné dva týždne prípravy. S výnimkou štvorkajaka ostatní olympionici budú trénovať v domácich podmienkach.


"Kajakárka Martina Kohlová trénuje v Bratislave na Zemníku. Čo sa týka kanoistu Vincenta Farkasa a kajakára Petra Gelleho, pripravujú sa so svojimi trénermi v Nimnici pri Púchove a do Bratislavy si odskočia iba na sľub. Členovia káštvorky v nedeľu prerušia sústredenie v Szolnoku na dva dni, ale od utorka budú späť v Maďarsku, a zotrvajú tam do 30. alebo 31. júla. Záver pred odchodom na OH strávia v tréningu v domácich podmienkach v Komárne. V dňoch 5.- 7. augusta budú na Zemníku majstrovstvá Slovenska aj s autogramiádou, kde by na podpisovej akcii naši najlepší nemali chýbať," uviedol Filip Petrla.

 

Doplnil ešte informáciu o tom, že všetci olympionici s výnimkou Farkasa absolvovali pred odchodom do Ria lekárske testy a očkovanie proti žltačke či tetanu. "Farkas to už nestihol, keďže jeho nominácia sa objavila až dodatočne. Vakcína by mu už nezabrala," dovysvetľoval Petrla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona