SLSP vráti klientom, ktorí chceli kúpiť akcie ST, peniaze

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 16:55 • 2 min
SLSP vráti klientom, ktorí chceli kúpiť akcie ST, peniaze

BRATISLAVA - Klienti, ktorí si zadali objednávku na nákup akcií spoločnosti Slovak Telekom (ST) v pobočkách Slovenskej sporiteľne, dostanú peniaze späť.

slovakia

left justify in out

"Klienti, ktorí si v pobočkách Slovenskej sporiteľne zadali objednávky na nákup akcií, sa o svoje peniaze nemusia obávať. Banka tieto finančné prostriedky už uvoľnila a ľudia si ich môžu vyberať zo svojich účtov prostredníctvom bankomatov alebo osobne vo všetkých pobočkách Slovenskej sporiteľne. Otvorenie, vedenie a následne aj zrušenie účtu, na ktorý vložili peniaze, je bez poplatku. Záujemcom o kúpu akcií tak nevzniknú žiadne výdavky,“ informovala hovorkyňa Slovenskej sporiteľni (SLSP) Marta Cesnaková.

 

Štátny 49-percentný podiel v Slovak Telekome sa mal pôvodne predávať prostredníctvom verejnej ponuky akcií. Minister financií Peter Kažimír však vo štvrtok uviedol, že štát nebude pokračovať v procese predaja podielu cez burzy, pretože dostal lepšiu ponuku od nemenovaného strategického investora. Dopyt na kapitálových trhoch pritom pri verejnej ponuke akcií vygeneroval cenu na spodnej hranici ponukového pásma, teda 17,70 eura za akciu. Za celý predávaný podiel by tak predajom cez burzu štát zinkasoval 750 mil. eur. Štvrtkové rozhodnutie vlády však znamená aj to, že k akciám telekomu sa nedostanú ani malí individuálni investori. Tým v procese verejnej ponuky akcií bolo vyčlenených 10 % ponúkaných akcií, do určitého objemu aj so zľavou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona