Slovnaftom otriasol výbuch: Dvaja zranení!

NETKY.SK • 9 Október 2014, 19:00 • 2 min
Slovnaftom otriasol výbuch: Dvaja zranení!

BRATISLAVA – V bratislavskom závode Slovnaft sa ozval výbuch!

slovakia

left justify in out

Dnes okolo 17-tej hodiny sa v bratislavskej časti Vlčie hrdlo v areály závodu Slovnaft ozval výbuch. Podľa prvých informácií sa zranili dvaja zamestnanci.

 

Hovorca Slovnaftu Anton Molnár pre netky.sk povedal, že nešlo o závažný výbuch. „Pri údržbe jednej z výrobných jednotiek došlo k menšiemu výbuchu, pri ktorom sa ľahko zranili dvaja zamestnanci. Bezprostredné nebezpečie nehrozí a situácia je pod kontrolou podnikových jednotiek," povedal hovorca Molnár.  Podľa neho zamestnanci utrpeli len malé popáleniny.

 

"Jeden má poranené oko, druhý hrudník," povedal pre agentúru SITA hovorca Záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel s tým, že oboch previezli do nemocnice. Zranení nie sú zamestnancami Slovnaftu, sú to pracovníci externej firmy.

 

Bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová informovala, že k výbuchu došlo počas údržbárskych prác na etylénovej jednotke. "Podľa súčasných zistení k explózii malo dôjsť pravdepodobne z dôvodu neodbornej manipulácie," vysvetlila.
      

TV Markíza informovala, že výbuch nastal po tom, ako robotníci na uvoľnenie zahrdzavených skrutiek na poklope použili autogén.
      

Polícia prijala oznámenie o udalosti o 17.16 h. Na mieste spolu so záchrannými zložkami vykonala nevyhnutné bezpečnostné opatrenia. Podľa Považanovej nedošlo podľa súčasných zistení v dôsledku explózie k požiaru, ani k úniku škodlivých látok. Ohrozené nie je obyvateľstvo ani životné prostredie.
     

"Na mieste sa aj naďalej nachádzajú policajti, ktorí v súčinnosti s pracovníkmi bezpečnosti a ochrany a zdravia pri práci okolnosti tejto udalosti preverujú. Na základe zistených skutočností rozhodneme o ďalšom postupe vo veci," doplnila Považanová.
      

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies