Slovnaft vyplatí akcionárom dividendu štyri eurá na akciu

NETKY.SK • 6 Apríl 2017, 18:31 • 2 min
Slovnaft vyplatí akcionárom dividendu štyri eurá na akciu

BRATISLAVA - Riadne valné zhromaždenie akcionárov spoločnosti Slovnaft a.s., vo štvrtok rozhodlo, že spoločnosť vyplatí akcionárom dividendy z nerozdeleného zisku minulých rokov vo výške 4 eurá na jednu akciu. Celkovo spoločnosť na dividendách vyplatí 82,5 milióna eur. Informoval o tom hovorca spoločnosti Slovnaft Anton Molnár.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej Molnár uviedol, na základe rozhodnutia riadneho valného zhromaždenia bol za člena predstavenstva opätovne zvolený Ferenc Horváth. Novým členom predstavenstva bude Zsolt Pethő, ktorý na tejto pozícii vystrieda Vladimíra Kestlera. Zsolt Pethő je v súčasnosti viceprezidentom Skupiny MOL pre zásobovanie, obchodovanie a optimalizáciu. Za člena dozornej rady bol opätovne zvolený Szabolcs István Ferencz. Richarda Austena vystrieda ako člen dozornej rady Slavomír Hatina, ktorý je zároveň členom dozornej rady spoločnosti MOL. Členovia predstavenstva a dozornej rady spoločnosti sú do funkcie volení na päť rokov.

Bratislavská rafinéria Slovnaft zaznamenala v minulom roku pokles tržieb aj zisku. Čisté tržby skupiny Slovnaft boli vlani na úrovni 2,98 miliardy eur. V medziročnom porovnaní to predstavuje pokles o 15 %. Za poklesom vidí rafinéria zníženie kótovaných cien komodít. Slovnaft dosiahol vlani čistý zisk vo výške 165,5 milióna eur, pričom rok predtým to bolo o vyše 48 miliónov eur viac.

Skupina Slovnaft je integrovanou rafinérsko-petrochemickou skupinou. Kľúčovou spoločnosťou skupiny je Slovnaft, a.s., ktorá sa zaoberá najmä spracovaním ropy v jednej z najkomplexnejších európskych rafinérií a veľkoobchodným a maloobchodným predajom pohonných hmôt. V rámci regiónu dohliada skupina Slovnaft na prevádzku zhruba šesťsto vlastných a partnerských čerpacích staníc na Slovensku, v Českej republike, Rakúsku a Poľsku. Slovnaft je členom medzinárodnej skupiny MOL so sídlom v Maďarsku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies