Slovnaft pracuje na ekonomickom a právnom audite Slovenských elektrární

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 14:19 • 2 min
Slovnaft pracuje na ekonomickom a právnom audite Slovenských elektrární

BRATISLAVA - Slovnaft v konzorciu s maďarskou MVM Group majú naďalej seriózny záujem o kúpu podielu spoločnosti Enel v Slovenských elektrárňach (SE).

slovakia

left justify in out

"Momentálne sme v procese ekonomického a právneho auditu v spoločnosti," uviedol pre TASR hovorca a riaditeľ podnikovej a marketingovej komunikácie Slovnaftu Anton Molnár.

 

Vo štvrtok to pre RTVS potvrdil aj generálny riaditeľ Slovnaftu Oszkár Világi. "Príde čas, keď musíme podať ponuku, takže sme v procese rokovania s Enelom," konštatoval.

 

Celý proces ovplyvňuje aj otázka dostavby jadrovej elektrárne v Mochovciach. Podľa premiéra Roberta Fica by mal totiž Enel najskôr dokončiť Mochovce, až potom predať svoj podiel.

 

„Uvedomujeme si, že dokončenie trojky, štvorky Mochoviec je závažná otázka a musíme spolupracovať s Talianmi aj Slovenskou republikou," uviedol pre RTVS Világi.

 

Podľa medializovaných informácií sa o 66-% podiel Enelu v Slovenských elektrárňach zaujímajú štyri firmy. Okrem konzorcia Slovnaft-MVM Group, ktoré prejavilo záujem už vlani v novembri, ide ešte o české firmy ČEZ, EPH a fínsky Fortum. Záväzné ponuky prijíma Enel do 9. mája.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies