Slovnaft plánuje investíciu v objeme 57 miliónov eur

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 15:37 • 2 min
Slovnaft plánuje investíciu v objeme 57 miliónov eur

BRATISLAVA - Spoločnosť Slovnaft plánuje investíciu za 57 miliónov eur. Prostriedky pôjdu na generálnu revíziu výrobných technológií. Približne 33 miliónov eur je vyčlenených na opravy a údržbu a 24 miliónov na modernizáciu.

slovakia

left justify in out

"Cieľom je zníženie energetickej náročnosti v oblasti výroby ropných produktov a zvýšenie bezpečnosti,“ informoval hovorca Slovnaftu Anton Molnár.

Bratislavská rafinéria už po Veľkej noci kvôli generálnym revíziám odstaví šestnásť výrobných jednotiek. "Ich opätovný nábeh na plnú produkciu je naplánovaný na polovicu júna 2017,“ dodal Molnár. Slovnaft upozorňuje, že práce počas generálnych revízií môže sprevádzať zvýšená hladina hluku, vznik zápachu a prípadné spaľovanie na poľných horákoch.

Generálnu revíziu výrobných technológií bude mať na starosti dcérska spoločnosť Slovnaft Montáže a Opravy, ktorá väčšinu prác zabezpečí prostredníctvom externých dodávateľov a časť vlastnými pracovníkmi. „Počas generálnych revízií bude v Slovnafte pracovať približne 1 400 externých pracovníkov,“ konštatoval Molnár, s tým že odstávka výrobných jednotiek neovplyvní dodávky zákazníkom.

Skupina Slovnaft je integrovanou rafinérsko-petrochemickou skupinou. Kľúčovou spoločnosťou skupiny je Slovnaft, ktorý sa zaoberá najmä spracovaním ropy v a veľkoobchodným a maloobchodným predajom pohonných hmôt. Slovnaft prevádzkuje sieť viac ako 250 čerpacích staníc na Slovensku. Skupina Slovnaft je členom medzinárodnej skupiny MOL.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies