Slovnaft investoval do nového komplexu na výrobu polyetylénu stovky miliónov eur

NETKY.SK • 27 Október 2015, 15:46 • 2 min
Slovnaft investoval do nového komplexu na výrobu polyetylénu stovky miliónov eur

BRATISLAVA - Do nového komplexu na výrobu polyetylénu investovala spoločnosť Slovnaft 300 miliónov eur. Nová výrobná jednotka je pritom ročne schopná vyrobiť 220.000 ton polyetylénu, ktorý bude ďalej smerovať napríklad na výrobu hračiek či baliacich fólii, ale svoje uplatnenie nájde aj v automobilovom priemysle.

slovakia

left justify in out

"Je to zaujímavé, pretože spoločnosť sa nekoncentruje len na výrobu pohonných látok, ale súčasne používa aj produkty, ktoré má k dispozícii, na výrobu takýchto plastov," konštatoval po dnešnej návšteve nového komplexu premiér Robert Fico (Smer-SD). Slovnaft pritom 20 % polyetylénu predáva na slovenskom trhu a 80 % v zahraničí. "Keďže je trh s plastmi veľmi dobrý, očakávam, že veľký podiel na profite Slovnaftu bude v budúcnosti práve z týchto produktov," odhadol generálny riaditeľ spoločnosti Oszkár Világi. Nová jednotka na výrobu nízkohustotného polyetylénu LDPE 4 je momentálne v testovacej prevádzke. Komerčná výroba sa spustí začiatkom roka 2016.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies