Slovnaft Cup: Žilina chce Trnavu prekvapiť rýchlym gólom

NETKY.SK • 8 Apríl 2013, 15:31 • 2 min
Slovnaft Cup: Žilina chce Trnavu prekvapiť rýchlym gólom

BRATISLAVA - Pred utorkovými prvými semifinálovými zápasmi slovenskej pohárovej klubovej futbalovej súťaže s názvom Slovnaft Cup 2012/2013 MFK Košice - ŠK Slovan Bratislava a MŠK Žilina - FC Spartak Trnava (hrá sa na odvety).

slovakia

left justify in out

Slovenská pohárová futbalová klubová súťaž s názvom Slovnaft Cup (SC) 2012/2013 pokračuje po dlhých piatich mesiacoch, októbrové a novembrové štvrťfinále vystriedajú aprílové semifinálové boje. Fanúšikovia si môžu prísť na svoje, vyžrebované dvojice MFK Košice - ŠK Slovan Bratislava, resp. MŠK Žilina - FC Spartak Trnava sú zárukou a sľubujú dobrý futbal. Rovnako ako v oktete tak aj v kvartete najlepších v rámci SC sa bude hrať "pohárovým" systémom na dve stretnutia: prvé duely sa odohrajú v utorok 9. apríla, odvety o týždeň neskôr 16. apríla.

Obhajca prvenstva MŠK Žilina, ktorý v uplynulej mimoriadne úspešnej sezóne získal double (aj majstrovský titul), privíta v utorok od 16.30 h hráčov Spartaka Trnava. Pred týždňom sa v zápase Corgoň ligy rozišli oba tímy pod Dubňom nerozhodne 1:1, v utorkovom prvom súboji domáceho pohára by "žlto-zelení" takýto rezultát určite nebrali. Aj preto, že v ligovej súťaži patrí MŠK až 6. miesto. "Obe mužstvá sú v situácii, keď víťazstvo v Slovnaft Cupe má pre nich cenu zlata. Receptom na náš triumf nad Spartakom je streliť rýchly gól, potom príde na kopačky pohoda a začne nám to padať. Potrebujeme konečne vyhrať, ale minimálne o dva góly," citovala oficiálna stránka žilinského klubu slová ofenzívneho stredopoliara MŠK a najlepšieho strelca mužstva s 9 presnými zásahmi v Corgoň lige Róberta Picha. Jeho klubový spoluhráč Viktor Pečovský skonštatoval: "Už nedávny ligový súboj naznačil, že Trnava k nám nepríde hrať otvorený futbal. Pozeráme sa však na seba: ak chceme prejsť do finále, jeden strelený gól v domácom prostredí nemusí stačiť. Veľký pozor si musíme dať na brejkové situácie Spartaka. Pohárová matematika je však jasná - doma určite neinkasovať." V žilinskom mužstve je pre svalové zranenie v utorok otázny štart stredopoliara Bella, ktorý musel v sobotňajšom dueli na Pasienkoch proti Slovanu odísť z trávnika už v 9. min. Po viróze je naopak k dispozícii stopér z Toga Serge Akakpo.

Semifinálovému súperovi Žiliny v Slovnaft Cupe, tímu FC Spartak Trnava, sa v ligovej súťaži tiež nedarí. Zverenci trénera Petra Zelenského figurujú na predposlednej 11. priečke s 24 bodmi. Naposledy prišli Karhan a spol. o tri body v sobotňajšom domácom vystúpení na Štadióne Antona Malatinského proti Myjave, o čo sa v závere postaral Pavol Kosík z mužstva nováčika. "Tri minúty pred koncom sme urobili fatálnu chybu, čo nás stálo cenné body v boji o záchranu. To, čo sme v tomto ligovom zápase predviedli, sa nemôže stať. Už najbližšie v pohárovom zápase proti Žiline," poznamenal nahnevaný kouč "andelov".

Na východe Slovenska privítajú v utorok ŠK Slovan Bratislava. Mužstvu MFK Košice sa v tejto sezóne darí. Okrem postupu medzi kvarteto najlepších v Slovnaft Cupe sú zverenci trénera Jána Kozáka st. momentálne na veľmi dobrom 3. mieste v Corgoň lige so ziskom 40 bodov. Vzhľadom na solídnu športovú formu a psychickú pohodu si môžu trúfať aj na "belasých" a uspieť v dvojzápasovej pohárovej konfrontácii. "V krátkom časovom slede sme odohrali náročné štyri ligové stretnutia. Vyhrali sme v Žiline, Trnave, remizovali so Slovanom a teraz cez víkend v Senici. S týmto vysvedčením musím byť spokojný. Vynasnažíme sa uspieť aj v Slovnaft Cupe," skonštatoval skúsený lodivod MFK Košice Ján Kozák st.

Zaujímavé je, že všetci štyria semifinalisti domáceho futbalového pohára počas uplynulého víkendu hrali nerozhodne v ligovej generálke. Výnimkou nie je ani suverénny líder tabuľky Slovan Bratislava, ktorý sa zmierlivo rozišiel na Pasienkoch so Žilinou. Pred týždňom odohrali zverenci trénera Samuela Slováka v Čermeli ligový súboj, ktorý sa skončil nerozhodne 1:1. Takýto výsledok by dával Slovanu reálnu šancu na účasť vo finále Slovnaft Cupu. "Určite by sme radi získali ligový primát a triumfovali aj v národnom pohári," naznačil najvyššie ambície ŠK Slovan generálny riaditeľ "belasých" Petr Kašpar.

Súboj o celkový triumf v domácej pohárovej súťaži bude v stredu 1. mája 2013 na ihrisku MFK Ružomberok. Obhajcom trofeje sú futbalisti MŠK Žilina, ktorí 8. mája 2012 zdolali na trávniku v Bardejove v dramatickom dueli hráčov Senice 3:2 po predĺžení. Víťaz Slovnaft Cupu 2012/2013 sa kvalifikuje do predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014.

Semifinálový program slovenskej pohárovej klubovej súťaže vo futbale s názvom Slovnaft Cup 2012/2013:

Prvé zápasy (hrá sa v utorok 9. apríla):
o 16.30 h: MFK Košice - ŠK Slovan Bratislava, rozhodujú: Jaška - Vindiš, Petríček
o 16.30 h: MŠK Žilina - FC Spartak Trnava, rozhodujú: Pavlík - Ádám, Bobko

Odvetné zápasy (termín: utorok 16. apríla):
o 16:30 h: FC Spartak Trnava - MŠK Žilina
o 17.30 h: ŠK Slovan Bratislava - MFK Košice



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies