Slovnaft Cup: Vo štvrťfinále duel najúspešnejších i východniarske derby

NETKY.SK • 21 Október 2013, 12:29 • 2 min
Slovnaft Cup: Vo štvrťfinále duel najúspešnejších i východniarske derby

BRATISLAVA - Slovenská pohárová futbalová klubová súťaž s názvom Slovnaft Cup 2013/2014 sa už dostala do štvrťfinále, ktoré sa na rozdiel od prvých troch kôl hrá na dve stretnutia (pohárový systém doma - vonku, pozn.).

slovakia

left justify in out

V utorok sú na programe tri zápasy: FC Spartak Trnava privíta MFK Ružomberok (15.00 h), jediný druholigista v elitnom oktete 1. FC Tatran Prešov nastúpi vo "východniarskom" derby proti MFK Košice (16.30) a MŠK Žilina si zmeria sily s ŠK Slovan Bratislava (17.30), v stredu odohrajú zostávajúci duel FK Senica - FC ViOn Zlaté Moravce (17.30). Odvety sú v dňoch 5. a 6. novembra 2013.

Šlágrom štvrťfinále je dvojzápas dvoch najúspešnejších slovenských klubov v počte získaných majstrovských titulov v novodobej ére samostatnej SR. Šesťnásobný šampión zo Žiliny bude hrať pod Dubňom proti bratislavskému tímu, ktorý je úradujúci šampión a pýši sa dovedna siedmimi majstroskými trofejami. Generálka však obidvom absolútne nevyšla: Žilina podľahla na pôde Zlatých Moraviec 0:2 a v ostatných troch ligových kolách si vybojovala jediný bod za domácu bezgólovú remízu s poslednou Dunajskou Stredou, čím sa zosunula v tabuľke Corgoň ligy na nelichotivé 10. miesto. "Z našej strany to bolo slabé, nesystémové a chýbalo nám aj to srdiečko," hodnotil kouč spod Dubňa Adrián Guľa výkon svojich zverencov proti ViOnu. Slovan je síce naďalej lídrom najvyššej domácej súťaže, náskok "belasých" sa však scvrkol na päť bodov. Bratislavský tím prehral v piatok na Pasienkoch s AS Trenčín nečakane hladko 0:3 a kouč Jozef Valovič neskrýval sklamanie: "Naši hráči pristúpili k zápasu vlažne a súperovi umožnili využiť jeho prednosti. V slovenskej lige dokáže každý zdolať každého a proti Trenčínu sme sa o tom presvedčili vinou výkonu, aký sa na majstra a mužstvo, akým je Slovan, nepatrí. Pri inom prístupe našich kľúčových hráčov by to dopadlo inak. Takýto výkon sa už nesmie opakovať. Sme maximálne nespokojní a určite to isté cítia aj hráči." Srbský stredopoliar ŠK Slovan Marko Milinkovič na klubovom webe poznamenal:"Vyhrali sme veľa zápasov po sebe a teraz to prišlo ako poriadna facka. Musíme sa zobudiť a koncentrovať sa na každé stretnutie. Predtým sme sa prebrali po dueli v Žiline, teraz nás čaká to isté. Verím, že sa nám to podarí." 

Nespokojnosť zavládla aj v Trnave. "Veľký" Spartak podľahol v Corgoň lige "malému" Spartaku - myjavskému tesne 0:1. Trnavský kouč stiahol už v 36. min z trávnika kapitána Romana Procházku. "Nielen on, ale aj viacerí ďalší hráči sklamali. Chýba nám kreativita, nasadenie, tvorca, ktorý dá hre myšlienku. Neviem si vysvetliť zakríknutosť našich hráčov," citovala internetová stránka trnavského klubu slová Juraja Jarábka, ktorý ďalej skonštatoval: "Chlapci akoby nevideli šírku ihriska. Nelámem však nad nimi palicu, veď aj iné tímy majú slabšie zápasy, najnovším príkladom je Slovan s Trenčínom. Duel je za nami, musíme ísť ďalej." V pohode naopak pricestujú do "slovenského Ríma" futbalisti Ružomberka, ktorí sa cez víkend dobre naladili na pohárové vystúpenie víťazstvom v Banskej Bystrici 1:0. Jediný gól strelil kanonier Léandre Gaël Tawamba Kana a týmto presným zásahom sa vyrovnal doterajšiemu lídrovi Pavlovi Fořtovi zo Slovana Bratislava, obaja dali po 10 gólov. "Za celý tím som šťastný, že sa nám podarilo vyhrať proti Dukle. Pre úspešný rezultát sme spravili všetko, čo bolo potrebné. Verím, že v tomto trende budeme pokračovať," uviedol pre portál corgonliga.sk kamerunský zakončovateľ. 

V súboji dvoch mužstiev z východu Slovenska bude favoritom na postup do semifinále Slovnaft Cupu košický tím. Hráči MFK uspeli v ligovej generálke na ihrisku Nitry 3:2, keď sa dva razy presadil Erik Pačinda a raz skóroval Peter Šinglár. Exligista z Prešova však určite nepredá kožu lacno, hoci v domácom stretnutí 13. kola II. ligy proti SFM Senec nestrelil gól (0:0) a navyše prišiel aj o vylúčeného rodáka z nigérijského Lagosu Petra Nworaha. 

Semifinále Slovnaft Cupu sa uskutoční až na jar budúceho roka, a to predbežne v dňoch 8. 4. (prvé duely), resp. 15. 4. (odvety). Finále bude 1. mája 2014 v dosiaľ neurčenom dejisku, víťaz sa kvalifikuje do predkola Európskej ligy UEFA 2014/2015. Obhajcom trofeje v tejto slovenskej pohárovej klubovej súťaži sú spomenutí futbalisti ŠK Slovan Bratislava, ktorí v prvomájovom finále zdolali na trávniku v Ružomberku tím MŠK Žilina 2:0 gólmi Igora Žofčáka a Lestera Peltiera. 

Program tohtotýždňových stretnutí a obsadenie rozhodcov v prvých zápasoch slovenskej pohárovej futbalovej klubovej súťaže s názvom Slovnaft Cup 2013/2014 (hrá sa na odvety): 

Prvé zápasy: 
Utorok 22. októbra: 
15.00 h: FC Spartak Trnava - MFK Ružomberok, rozhodujú: Pavlík - Roszbeck, Jankovič 
16.30 h: 1. FC Tatran Prešov (II. liga) - MFK Košice, rozhodujú: Horváth - Petríček, Hancko 
17.30 h: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava, rozhodujú: Ježík - E. Weiss, Žákech 

Streda 23. októbra: 
17.30 h: FK Senica - FC ViOn Zlaté Moravce, rozhodujú: Jaška - Chládek, Bednár 

Odvetné zápasy: 
Utorok 5. novembra: 
16.30 h: MFK Ružomberok - FC Spartak Trnava 
16.30 h: FC ViOn Zlaté Moravce - FK Senica 

Streda 6. novembra: 
16.00 h: MFK Košice - 1. FC Tatran Prešov 
18.00 h: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies