Slovnaft Cup: V utorok semifinálové zápasy Ružomberok - Košice a Senica - Slovan

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 11:10 • 2 min
Slovnaft Cup: V utorok semifinálové zápasy Ružomberok - Košice a Senica - Slovan

BRATISLAVA - Slovenský pohár vo futbale Slovnaft Cup 2013/2014 má v utorok na programe oba prvé zápasy semifinále. Najskôr o 16.30 h privíta MFK Ružomberok vo forme hrajúci tím MFK Košice, o hodinu neskôr hostí FK Senica obhajcu trofeje - bratislavský Slovan.

slovakia

left justify in out

O účastníkoch semifinále slovenskej klubovej súťaže sa rozhodlo už v novembri minulého roku. Slovan vyradil MŠK Žilina (2:0 a 3:1), Ružomberok zasa Spartak Trnava (3:1 a 1:2), Košice si poradili s Tatranom Prešov (2:0 a 2:1) a Senica aj vďaka kontumácii ukončila pohárovú púť pre ViOn Zlaté Moravce (1:0 a 3:0).
      

Ružomberok v zápase proti Košiciam si bude chcieť vylepšiť negatívnu jarnú bilanciu s jediným víťazstvom a štyrmi prehrami. Zverenci trénera Jozefa Chovanca sa však "nechytili" ani v poslednom corgoňligovom kole, keď doma prehrali so Spartakom Trnava 0:1. V podstatne odlišnej nálade sú pred pohárovým zápasom hráči Košíc, ktorí nedostali v najvyššej slovenskej súťaži gól už 561 minút respektíve v šiestich ligových stretnutiach. Vedenie košického klubu je spokojné s herným prejavom svojho mužstva a tak ani neprekvapuje, že s hlavným trénerom Radoslavom Látalom predĺžilo spoluprácu do leta 2016.  
      

Bratislavský Slovan po ligovom triumfe 1:0 na ihrisku AS Trenčín  suverénne smeruje za majstrovským titulom v Corgoň lige. "Belasí" by však k tomu radi pridali aj pohárový primát a zopakovali tak cenné double. Slovan postúpil medzi posledné štyri tímy v Slovnaft Cupe po štyroch výhrach pri skóre 13:1. V Corgoň lige ťahá sériu jedenástich duelov bez prehry, pričom všetky body stratil naposledy  v októbri minulého roka s Trenčínom (0:3). Tím z hlavného mesta tak príde aj na Záhorie v úlohe favorita, napokon so Senicou vyhral všetky tri ligové súboje v tejto sezóne (1:0, 2:0 a 2:0). Navyše, Senici sa nevydarila ligová generálka, keď so zachraňujúcou sa Dunajskou Stredou doma len remizovala 3:3. Ligový duel však zatienil brutálny a likvidačný zákrok hosťujúceho Ákosa Szarku, ktorý zlomil slovenskému reprezentantovi Tomášovi Kóňovi nohu a vystavil mu stopku na pár mesiacov.
      

Finále Slovnaft Cupu sa uskutoční 1. mája 2014 na štadióne v Myjave, pričom víťaz sa kvalifikuje do predkola Európskej ligy UEFA 2014/2015. Futbalisti Slovana Bratislava vlani vo finále zdolali na trávniku v Ružomberku tím MŠK Žilina 2:0.

Semifinálové zápasy Slovnaft Cupu 2013/2014:

 

Prvé zápasy (8. apríla 2014)


MFK Ružomberok - MFK Košice (16.30 h)
/Rozhodcovia: Kružliak - T. Somoláni, Sluk/
FK Senica - Slovan Bratislava (17.30)
/Rozhodcovia: Vnuk - Chládek, Tomčík/
Odvetné duely (15. apríla 2014)
Slovan Bratislava - FK Senica (13.00)
MFK Košice - MFK Ružomberok (16.30)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies