Slovnaft Cup: Slovan i Košice s pokutami za výtržnosti počas finále

NETKY.SK • 24 Máj 2014, 10:26 • 2 min
Slovnaft Cup: Slovan i Košice s pokutami za výtržnosti počas finále

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) potrestala na svojom pravidelnom štvrtkovom zasadnutí oboch účastníkov finále Slovanft Cupu ŠK Slovan Bratislava i MFK Košice finančnou pokutou. Prvého mája v Myjave zvíťazili Košičania 2:1 v stretnutí, ktoré sprevádzalo množstvo výtržností.

slovakia

left justify in out

DK SFZ udelila belasým pokutu 3000 eur za: "Hrubé nešportové správanie divákov - hrubé urážlivé pokriky voči súperovi, SFZ a jeho predstaviteľom, použitie pyrotechniky, napadnutie priaznivca MFK Košice, správanie priaznivcov počas hymny SR, počas minúty ticha za tragicky zosnulého motokrosového pretekára a vniknutie priaznivcov na hraciu plochu pred a po stretnutí, napadnutie priaznivca MFK Košice na hracej ploche po stretnutí finále Slovnaft Cupu." Disciplinárka súčasne ukladá klubu predbežné ochranné opatrenie spočívajúce v povinnosti prijať účinné opatrenia na predchádzanie a zamedzenie obdobných hrubých nešportových prejavov priaznivcov. Zároveň udeľuje ochranné opatrenie - zákaz, aby si klub objednal na budúcotýždňové stretnutie 33. kola Corgoň ligy FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava vstupenky do sektoru hostí a týmto nariadením uzatvára sektor G2 na štadióne Antona Malatinského. 

 

MFK Košice má zaplatiť pokutu 2500 eur za: "Hrubé nešportové správanie divákov - hrubé urážlivé pokriky voči súperovi, SFZ a jeho predstaviteľom, použitie pyrotechniky, hádzanie predmetov na hraciu plochu, správanie priaznivcov počas minúty ticha za tragicky zosnulého motokrosového pretekára a vniknutie priaznivca na hraciu plochu po stretnutí." Aj "východniari" sa budú musieť zaobísť v ich najbližšom corgoňligovom dueli na pôde súpera bez podpory svojich fanúšikov v sektore hostí. DK SFZ totiž udelila ochranné opatrenie - zákaz, aby si klub objednal na stretnutie 33. kola Corgoň ligy MŠK Žilina - MFK Košice vstupenky do sektoru hostí a týmto nariadením uzatvára sektor hostí na štadióne MŠK Žilina. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies