Slovnaft Cup: Slovan do finále, Žiline na postup nestačilo skóre 25:1

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 12:48 • 2 min
Slovnaft Cup: Slovan do finále, Žiline na postup nestačilo skóre 25:1

BRATISLAVA - Účinkovanie bez prehry v tomto ročníku, výborné skóre 25:1, len jediný inkasovaný gól. Ani takáto parádna bilancia napokon nestačila futbalistom MŠK Žilina na postup do finále slovenskej pohárovej súťaže s názvom Slovnaft Cup 2015/2016.

slovakia

left justify in out

Sen o zisku cennej trofeje, ktorá by v prípade úspechu bola po roku 2012 druhá pre klub spod Dubňa, sa v utorok večer definitívne rozplynul. Po dvoch nerozhodných výsledkoch (0:0 a 1:1) postúpil do rozhodujúceho súboja protivník "žltozelených" - ŠK Slovan Bratislava, a to vďaka gólu dosiahnutému na ihrisku súpera. Jeho autorom bol striedajúci Filip Oršula, ktorý v 53. min odpovedal na vedúci presný zásah Žilinčanov z kopačky Filipa Hlohovského v 42. min.
"Solídnu východiskovú pozíciu sa nám nepodarilo pretaviť do postupu. Jediný gól, ktorý sme dostali v pohári, prišiel v tom najhoršom momente a prakticky z ničoho. Chlapci odviedli super robotu, zatlačili a donútili brániť veľký Slovan. Herne, nie inými vecami, sme bratislavský tím predčili. Mali sme využiť viac v prvom polčase, pretože súper bol otrasený a tam sa to lámalo. Slovan čakal na jednu šancu, ktorá mu vyšla. O to viac som nahnevaný. Mužstvo ako my musí dať viac než jeden gól, keď máme súpera na lopate. Sme naozaj smutní, musíme byť efektívnejší pri takom tlaku. Chýbal naozaj kúsok. Naša kabína mala na finále," citovala internetová stránka žilinského klubu slová trénera MŠK Adriána Guľu.


Viac ako hodinu strávil na trávniku krídelník MŠK Nikolas Špalek, ktorý bol tiež smutný. "Mali sme prevahu v podstate celý zápas, okrem jedinej šance, z ktorej Slovan skóroval. Futbal sa hrá na deväťdesiat minút, nie je to iba o prvom polčase. Väčší pozor sme si mali dať na začiatku druhej polovice duelu, keď sme inkasovali. V závere nechýbali sily, skôr odhodlanie, mali sme sa ešte viac tlačiť do bránky. Škoda, že sme nestrelili poisťovací gól. Druhý presný zásah by Slovan položil na kolená," skonštatoval 19-ročný Špalek.


Úplne odlišná nálada panuje v tábore bratislavského tímu. Slovan zvládol žilinskú prekážku a môže sa tešiť na finále Slovnaft Cupu, v ktorom si v piatok 29. apríla v trnavskej City Arene zmeria sily s úspešnejším z dvojice MFK Ružomberok - AS Trenčín (prvý zápas 1:5, pozn.). "Sme samozrejme veľmi šťastní, že sme postúpili do finále. Boli to dva veľmi ťažké zápasy proti výbornému žilinskému súperovi. V minulotýždňovom domácom prvom stretnutí sme si utvorili množstvo šancí, ale neskórovali sme. Vedeli sme, že v utorok v Žiline to bude veľmi náročné. V prvom polčase sme boli bezdôvodne nervózni a nezachytili tempo zápasu. Druhé dejstvo bolo o niečo lepšie, zareagovali sme na inkasovaný gól a vyrovnali. Postupový výsledok sme napokon dokázali udržať napriek tomu, že súper v závere nepríjemne tlačil," zhodnotil na klubovom webe cyperský kormidelník ŠK Slovan Bratislava Nikodimos Papavasiliou a doplnil: "Ak sa pozrieme na obidva zápasy proti Žiline, tak sme si zaslúžili postúpiť. Musíme sa pripraviť na finále, kde chceme nastúpiť so správnou mentalitou a získať pohár. Ďakujem hráčom aj všetkým ľuďom v našom klube, ktorí urobili aj v ťažších časoch v tejto sezóne kus dobrej práce. Moje poďakovanie smeruje aj k Žiline, kde vidím správnu filozofiu a dobrý smer."


Kouč Papavasiliou mal šťastnú voľbu pri striedaní. Strelecký hrdina semifinálovej odvety pod Dubňom Filip Oršula prišiel na ihrisko v 52. min za Nermina Crnkiča a vzápätí vyrovnávajúcim gólom rozhodol o postupe "belasých" do finále Slovnaft Cupu. "Je to skvelý pocit dať gól okamžite po príchode na trávnik. Verím, že podobných okamihov bude čoraz viac," skonštatoval 23-ročný rodák zo Sebedražia a pokračoval: "Bol tam dobrý center z ľavej strany od Jakuba Podaného. Prepadol až na zadnú žrď, kde som si prebral loptu a krížne vystrelil do siete. Bol to môj prvý kontakt s loptou." Mladý ofenzívny univerzál priznal, že MŠK bol pre Slovan náročným súperom. "Vedeli sme, že Žilina má veľmi dobré mužstvo. V závere museli domáci na postup skórovať a tlak na našu bránku bol skutočne intenzívny. Dôležité je, že sme to ustáli. V našom výkone je určite ešte čo zlepšovať. Sme však veľmi šťastní, že sme postúpili," dodal Filip Oršula.


Slovan Bratislava si v doterajších 46 odohraných ročníkoch slovenskej pohárovej futbalovej súťaže pripísal dovedna 13 primátov, v ére samostatnej SR má na konte 6 prvenstiev (1994, 1997, 1999, 2010, 2011 a 2013), čo je tiež historicky najviac zo slovenských klubov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona