Slovnaft Cup: Slovan Bratislava skompletizoval kvarteto semifinalistov

NETKY.SK • 7 November 2013, 08:58 • 2 min
Slovnaft Cup: Slovan Bratislava skompletizoval kvarteto semifinalistov

BRATISLAVA - Futbalisti Slovana Bratislava sa stali poslednými semifinalistami Slovnaft Cupu 2013/2014.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Jozefa Valoviča zvíťazili v stredajšom odvetnom štvrťfinálovom stretnutí na Pasienkoch nad MŠK Žilina 2:0 a kvalifikovali sa tak medzi posledné štyri tímy súťaže.

Odveta štvrťfinále Slovnaft Cupu 2013/2014: 

Slovan Bratislava - MŠK Žilina 2:0 (0:0)
Góly: 86. Grendel, 90. Vittek. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Žofčák - Škvarka, Paur, 420 divákov.
/prvý zápas 3:1, do semifinále postúpil Slovan/

Zostavy a striedania:
Slovan: Putnocký - Vrablec, Gorosito, Niňaj, Josimov (46. Čikoš, 66. Kolčák) - Žofčák, Kladrubský, Grendel, Milinkovič - Vittek, Halenár (57. Soumah)

Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček (40. Guba), Králik, Mihálik - Pečovský, Paur - Gergel, Škvarka (67. Klec), Pich (80. Čmelík) - Jelič

Zápasu na Pasienkoch chýbala od začiatku kvalita. Hostia, ktorých nútil výsledok prvého duelu k ofenzíve, vystrelili v prvom polčase do priestoru jedinú strelu zásluhou Gergela v 9. minúte. Belasí, ktorí namiesto kombinačnej hry predvádzali bezhlavé nakopávanie s častou "malou domov", nevystrelili medzi tri žrde vôbec. Domáci sa snažili niečo vyťažiť zo štandardných situácii, ale bez väčšieho úspechu. Najbližšie ku gólu tak mal až v závere polčasu Kladrubský, ale v páde na Vittekovu gólovú nahrávku nedočiahol.

Po hodine hry vyzval Milinkovič na skórovanie striedajúceho Soumaha, ale jeho strelu z gólovej parkety vykopol Krnáč nohou na rohový kop. Na druhej strane vystrelil spoza šestnsátky Pich, ale Putnocký bol na mieste. Hostia sa síce snažili, ale vo finálnej fáze im chýbal väčší prehľad. V 72. minúte Žiline takmer pomohol Kolčák, ktorý Maboukov center napálil tesne nad brvno vlastnej brány. Hráči Žiliny boli aktívnejší, ale domáci čakali na brejky a dočkali sa. V 86. minúte sa dostal v šestnástke k lopte Vittek a po jeho prihrávke pohotovo skóroval Grendel - 1:0. Domáci sa tešili napokon ešte raz, keď presný center Milinkoviča poslal do siete chladnokrvne hlavou Vittek - 2:0.

Hlasy po zápase

Jozef Valovič, tréner Slovana: "Pred oboma pohárovými zápasmi so Žilinou by sme celkový výsledok 5:1 brali s radosťou. Žilina totiž stále patrí k špičke v našej lige aj keď teraz to nepotvrdzuje postavením v tabuľke. Ak by sme to hodnotili z pohľadu hernej kvality, tak prvý duel v Žiline sme odohrali veľmi dobre s excelentným prvým polčasom, v ktorom sme dali tri góly. V odvete sme už boli akoby v kŕči. Jediné čo ma potešilo dnes je, že v závere sme v relatívne krátkom čase dali dva góly. Hra však bola skôr od šestnástky po šestnástku, takže s tým celkovým skóre 5:1 som spokojný. Verím však, že nás tento výsledok nakopne aj v lige pred duelom s Ružomberkom." 

Adrian Guľa, tréner Žiliny: "Slovan postúpil zaslúžene. O svojom postupe v podstate rozhodol už v prvom zápase u nás, v ktorom vyhral o dva góly. V odvete nám v prvej časti chýbala väčšia dravosť. V druhom polčase sme sa síce zlepšili, ale nevyužili sme na strelenie gólu niektoré zaujímavé pozície. Potom sme už išli do väčšieho rizika a skúsený súper na za to potrestal. Chlapci sa síce snažili popasovať so súperom, ale napriek prestriedaniu sme už výsledok zápasu ovplyvniť nedokázali. Gratulujem Slovanu k postupu."

Košice si poradili s Prešovom

MFK Košice - 1. FC Tatran Prešov 2:0 (0:0)
Góly: 83., 86. Novák. Rozhodoval: Chmura, ŽK: O. Diaby - Lipták, Petráš, 2200 divákov.

Zostavy a striedania:
Košice: Tofiloski – Viazanko, Ostojič, Bašista, Sekulič - Šinglár, Hovančík (76. Kavka) - Novák, Haskič (83. Kubík), Pačinda (74. Skvašík) - O. Diaby
Prešov: Talian – Papaj, Petráš, Jacko (55. Bartek), Hatok - Lipták, Poliaček - Hruška, Katona, Leško - Dolný

/prvý zápas 2:1, do semifinále postúpili Košice/

Priebeh zápasu

Vo východniarskom derby sa hral len priemerný futbal. Aktívnejšie začali domáci, ale z úvodného tlaku vyťažili len tri rohové kopy. Prvú nebezpečnú akciu v 16-tke Prešova si domáci vypracovali v 12. minúte. Do dobrej pozície sa dostal O. Diaby, nožničkami ohrozil bránku hostí, ale jeho strela skončila tesne vedľa. Košičania aj v ďalšom priebehu diktovali tempo hry, ale všetko ich snaženie sa skončilo pred pokutovým územím. Hostia vyrážali iba sporadicky do protiútokov a pri jednom z nich boli v 26. minúte blízko ku gólu. Z hranice 16-tky pohotovo vystrelil Katona, avšak Tofiloski loptu pri ľavej žrdi vytlačil do autu. Upútala ešte jedna šanca v 39. minúte, ktorú mali Košičania, ale Šinglárova strela z 20 metrov išla tesne vedľa.

Aj po zmene strán domáci udávali tempo hry. Už v 50. minúte sa odhodlal k strele spoza 16-tky Novák, ale mieril vysoko nad. Na druhej strane v 57. minúte po ľavej strane unikol Katona, ale z jeho prihrávky Leško v páde strelil vedľa. Z protiútoku sa mohli Košičania dostať do vedenia, keď Novák prihral voľnému Haskičovi, ale ten prekopol prázdnu bránku a to isté urobil v 79. minúte O. Diaby, ktorý netrafil prešovskú bránku. Domácim patrila záverečná 10-minútovka, v ktorej strelili dva góly. Najprv v 83. minúte Novák obohral brankára hostí Taliana a do opustenj bránky skóroval a o tri minúty strelou k žrdi opäť Novák spečatil domácim postup do semifinále.

Hlasy po zápase

Radoslav Látal, tréner Košíc: "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, preto sme sa sústredili viac na defenzívu s cieľom neinkasovať. Zvládli sme to dobre a hoci naše góly prišli až v závere, zaslúžene sme postúpili do semifinále."

Jozef Kostelník, tréner Prešova: "Do Košíc sme prišli s úmyslom potrápiť domácich a znepríjemniť im postup. Po celý čas sme boli vyrovnaným súperom, škoda našich chýb v závere, kedy sme inkasovali. Strelecky sa nám v tomto stretnutí vôbec nedarilo."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies