Slovnaft Cup: Slovan a Košice s cieľom doma zavŕšiť postup

NETKY.SK • 5 November 2013, 11:34 • 2 min
Slovnaft Cup: Slovan a Košice s cieľom doma zavŕšiť postup

BRATISLAVA - Corgoňligové tímy MFK Košice a ŠK Slovan Bratislava po víťazstvách v prvých zápasoch štvrťfinále na ihriskách súperov v slovenskej pohárovej súťaži s názvom Slovnaft Cup 2013/2014 budú mať v stredajších odvetných dueloch veľkú šancu zavŕšiť svoj postup do ďalšej fázy.

slovakia

left justify in out

Slovan doma na Pasienkoch hostí v repríze minuloročného finále MŠK Žilina. V úvodnom štvrťfinálovom meraní síl vyhrali "belasí" pod Dubňom 3:1 a dobrú východiskovú pozíciu budú chcieť potvrdiť na domácom štadióne. Žilinčania v sobotňajšej ligovej generálke v Nitre neinkasovali a zvíťazili 2:0, góly strelili v druhom polčase Jakub Paur a Martin Králik. "Myslím si, že máme na to, aby sme vyhrávali. Hovorili sme si to aj pred súbojom s Nitrou a potvrdilo sa nám to," cituje Paurove slová oficiálna stránka Žiliny. "Každé víťazstvo a každý gólik sa rátajú. Do zápasu sme išli s tým, že všetci musíme zabrať naplno a na trávniku necháme srdce. Chceli sme konečne zlomiť nešťastnú sériu a našťastie sa nám to podarilo. Verím, že už to bude z našej strany iba lepšie a lepšie," uzavrel 21-ročný žilinský stredopoliar. 

Bratislavský líder tabuľky nepresvedčil v nedeľňajšom domácom ligovom dueli proti MFK Košice, v ktorom remizoval 1:1. "V slabom zápase sme podali slabý výkon. Hralo sa od šestnástky po šestnástku, bolo veľmi málo príležitostí. Nechcem znižovať hru košického mužstva, ja sa pozerám skôr na naše vystúpenie. Máme čo zlepšovať. Verím, že sa dáme dokopy a jesennú časť dovedieme do úspešného konca - v lige i pohári," uviedol nespokojný tréner Slovana Jozef Valovič. 

Jediný zástupca druhej najvyššej ligovej súťaže 1. FC Tatran Prešov vycestuje na štvrťfinálovú odvetu Slovnaft Cupu do Košíc, kde vo "východniarskom" derby vyzve domáci MFK. V prvom štvrťfinále vyhral corgoňligista 2:1. V drese hostí sa dva razy presadil francúzsky zakončovateľ Oumar Diaby, za domácich vyrovnal po hodine hry Jozef Dolný z pokutového kopu. Košičania si zo spomenutého nedeľňajšieho stretnutia Corgoň ligy odviezli z Bratislavy cenný bod. "Myslím si, že hráči sa nemusia hanbiť za výkon. V prvom polčase sme nezvládli jednu štandardnú situáciu a po hrubej chybe sme inkasovali. Po zmene strán sme zvýšili úsilie, mali nejaké príležitosti a z brejku vyrovnali. Škoda, že aspoň jeden ďalší sme už nevyužili," hodnotil vystúpenie na Pasienkoch český tréner Košíc Radoslav Látal. Jeho zverenci majú bližšie k postupu do semifinále, odvetné stretnutie povedie v úlohe hlavného rozhodcu Pavol Chmura. 

Semifinále Slovnaft Cupu sa uskutoční až na jar budúceho roka, a to predbežne v dňoch 8. 4. (prvé duely), resp. 15. 4. (odvety). Finále bude 1. mája 2014 v dosiaľ neurčenom dejisku, víťaz sa kvalifikuje do predkola Európskej ligy UEFA 2014/2015. Obhajcom trofeje v tejto slovenskej pohárovej klubovej súťaži sú futbalisti ŠK Slovan Bratislava, ktorí v prvomájovom finále zdolali na trávniku v Ružomberku tím MŠK Žilina 2:0 gólmi Igora Žofčáka a Lestera Peltiera. 

Program stredajších stretnutí a obsadenie rozhodcov v odvetných zápasoch štvrťfinále slovenskej pohárovej futbalovej klubovej súťaže s názvom Slovnaft Cup 2013/2014: 
13.30 h: MFK Košice - 1. FC Tatran Prešov, rozhodujú: Chmura - Vorel, Kubačka, prvý zápas 2:1 
18.00: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina, rozhodujú: Sedlák - Jenčura, Ferenc, prvý zápas 3:1 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies