Slovnaft Cup: Senica i Zlaté Moravce s postupovým imperatívom

NETKY.SK • 22 Október 2013, 13:00 • 2 min
Slovnaft Cup: Senica i Zlaté Moravce s postupovým imperatívom

BRATISLAVA - Slovenská pohárová futbalová klubová súťaž s názvom Slovnaft Cup 2013/2014 sa už dostala do štvrťfinále, ktoré sa na rozdiel od prvých troch kôl hrá na dve stretnutia (pohárový systém doma - vonku, pozn.).

slovakia

left justify in out

Po utorňajších troch súbojoch FC Spartak Trnava - MFK Ružomberok, 1. FC Tatran Prešov - MFK Košice a MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava sa skompletizuje program štvrťfinálových prvých vzájomných meraní síl zápasom FK Senica - FC ViOn Zlaté Moravce s výkopom o 17.30 h. Odvety sú v dňoch 5. a 6. novembra 2013.

Na Záhorí sa očakáva v stredu vyrovnaný zápas. V tabuľke Corgoň ligy sú po dosiaľ odohraných 14 kolách obidva spomenuté tímy plece pri pleci: Senici patrí 5. miesto s 22 bodmi, Zlaté Moravce sú šieste a na konte majú iba o bod menej. Aj ich prvá konfrontácia v tejto sezóne sa skončila zmierlivo: 14. septembra bola v rámci 9. ligového kola na pôde FC ViOn remíza 2:2 (góly: 56. L. Szabó, 80. Ľ. Bernáth - 32. Piroska, 75. Jar. Diviš, pozn.). 

Futbalisti Senice po piatich dueloch bez víťazstva naplno v Corgoň lige zabodovali na ihrisku poslednej Dunajskej Stredy a víťazstvom 2:0 sa dobre naladili pred pohárovým súbojom proti Zlatým Moravciam. "Naším jednoznačným cieľom je postup," uviedol v utorok napoludnie pre agentúru SITA prezident FK Senica Viktor Blažek a pokračoval: "Chceli by sme si v stredu utvoriť dobrú východiskovú pozíciu pred novembrovou odvetou. Dôležité bude najmä nedostať gól a nejaké streliť. Verím, že diváci uvidia výborný futbal. Hráči ViOn-u sa postupne v tejto sezóne zlepšujú a budú určite pre nás veľmi nepríjemným protivníkom." 

V Zlatých Moravciach majú tiež postupové ambície. "Radi by sme sa v Slovnaft Cupe dostali čo najďalej," priznal pre SITA prezident FC ViOn Karol Škula a doplnil: "V stredu chceme uhrať v Senici taký výsledok, ktorý by nám dával reálnu šancu na postup do semifinále. Určite necestujeme s tým, že ideme prehrať. Nálada v mužstve je po ostatných solídnych výsledkoch výborná, určite by sme sa všetci potešili, keby sme pokračovali v nastolenom trende z posledného obdobia. Senica je však náročný súper, chlapci musia siahnuť na dno svojich síl." V predchádzajúcich štyroch ligových vystúpeniach získali futbalisti Zlatých Moraviec za tri víťazstvá (Myjava 1:0, Ružomberok 3:1, Žilina 2:0) a jednu remízu (Košice 1:1) spolu desať bodov. 

Semifinále Slovnaft Cupu sa uskutoční až na jar budúceho roka, a to predbežne v dňoch 8. 4. (prvé duely), resp. 15. 4. (odvety). Finále bude 1. mája 2014 v dosiaľ neurčenom dejisku, víťaz sa kvalifikuje do predkola Európskej ligy UEFA 2014/2015. Obhajcom trofeje v tejto slovenskej pohárovej klubovej súťaži sú spomenutí futbalisti ŠK Slovan Bratislava, ktorí v prvomájovom finále zdolali na trávniku v Ružomberku tím MŠK Žilina 2:0 gólmi Igora Žofčáka a Lestera Peltiera. 


Program tohtotýždňových stretnutí a obsadenie rozhodcov v prvých zápasoch slovenskej pohárovej futbalovej klubovej súťaže s názvom Slovnaft Cup 2013/2014 (hrá sa na odvety): 

Prvé zápasy: 
Utorok 22. októbra: 
15.00 h: FC Spartak Trnava - MFK Ružomberok, rozhodujú: Pavlík - Roszbeck, Jankovič 
16.30 h: 1. FC Tatran Prešov (II. liga) - MFK Košice, rozhodujú: Horváth - Petríček, Hancko 
17.30 h: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava, rozhodujú: Ježík - E. Weiss, Žákech 

Streda 23. októbra: 
17.30 h: FK Senica - FC ViOn Zlaté Moravce, rozhodujú: Jaška - Chládek, Bednár 

Odvetné zápasy: 
Utorok 5. novembra: 
16.30 h: MFK Ružomberok - FC Spartak Trnava 
16.30 h: FC ViOn Zlaté Moravce - FK Senica 

Streda 6. novembra: 
16.00 h: MFK Košice - 1. FC Tatran Prešov 
18.00 h: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies