Slovnaft Cup: Senica i DAC túžia po finále, Trenčín v odvete s náskokom 2:0

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 11:04 • 2 min
Slovnaft Cup: Senica i DAC túžia po finále, Trenčín v odvete s náskokom 2:0

BRATISLAVA - V utorok 21. apríla budú známe mená oboch finalistov 46. ročníka futbalového Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2014/2015. Do odviet semifinále idú v lepších pozíciách AS Trenčín a DAC Dunajská Streda, ktorí v prvých zápasoch uspeli v domácom prostredí nad Banskou Bystricou, resp. Senicou. Finále sa bude hrať 1. mája v NTC Poprad.

slovakia

left justify in out

Trenčín si na Štiavničky vezie náskok 2:0 z prvého duelu, ktorý 8. apríla zabezpečili legionári Ryan Koolwijk a Ramón Rodríguez Da Silva. Zverenci trénera Martina Ševelu bojujú na dvoch frontoch, vo Fortuna lige majú po víkende ako líder na prenasledovateľa zo Žiliny už päťbodový náskok, keď zvládli domáci súboj s Trnavou (1:0) a "šošoni" nečakane padli doma s Myjavou (0:1). Pohár má ale svoje špecifiká. Kouča "vojakov" Štefana Rusnáka mrzel po prvom súboji najmä druhý gól, ktorý jeho tímu znížil postupové šance. Cez víkend Dukla, ktorá uzatvára ligovú tabuľku, ukoristila bod v derby v Brezne s Podbrezovou v závere gólom z penalty. Trenčania sú v pohode a favoritom na postup do finále, ktorého víťaz má istú účasť v pohárovej Európe.

 

Druhé semifinále sľubuje zaujímavý duel. DAC doma vyhral v prvom zápase 1:0, ale v odvete chcú Záhoráci svojho súpera zdolať a druhýkrát v histórii klubu si tak zopakovať finále Slovenského pohára. Prvýkrát to bolo v máji 2012, keď Senica podľahla v bardejovskom finále Žiline 2:3 po predĺžení. Cez víkend Senica prehrala 2:3 v Zlatých Moravciach, keď ju hetrikom skolil Martin Juhar. Hoci bola v poli lepšia, nevedela streliť gól a tak jej "museli" dvoma vlastencami pomôcť domáci. Penaltu zahodil aj Filip Hlohovský, ktorý však verí, že Senica v odvete uspeje. "Verím, že táto prehra nás správnym spôsobom vyhecuje a na domácej pôde budeme my diktovať tempo zápasu. Hrať vo finále je pre nás veľká motivácia, uvedomujeme si, že sme blízko od miestenky v pohárovej Európe. Radi by sme opäť štartovali v Európskej lige a dostať sa tam bude cez pohár jednoduchšie ako cez ligu," povedal Hlohovský pre klubový web.

 

DAC v lige len remizoval doma s Košicami, hoci hostia hrali vo výrazne obmenenom zložení. Vo FL je tak už štyri zápasy bez výhry, pohár je ale iná súťaž. "V poslednom čase sa nám nedarí, ale verím, že to zlomíme v Slovnaft Cupe, kde chceme prejsť cez Senicu a postúpiť do finále," povedal pre portál fortunaliga.sk strelec jediného dunajskostredského gólu proti Košiciam Vojtech Horváth.

 

Slovenská pohárová súťaž má od tohto ročníka nový model. Cieľom a zámerom Slovenského futbalového zväzu (SFZ) bolo jej zatraktívnenie a rozšírenie pohárového futbalu aj do nižších súťaží v rámci regiónov. Súťaž tak hralo takmer 180 klubov.

 

O postupujúcom tíme do finále rozhoduje vyšší počet bodov získaných z oboch stretnutí a následne lepší gólový rozdiel z oboch stretnutí, vyšší počet dosiahnutých gólov na ihrisku súpera, resp. jedenástkový rozstrel (nepredlžuje sa - pozn.).

 

odvety semifinále 46. ročníka SP Slovnaft Cupu 2014/2015:

utorok 21. apríla o 17.30 h:

FK Senica - DAC Dunajská Streda (rozhodujú: Samotný, Tomčík, D. Hrčka)

/prvý zápas: 0:1/

Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín (Sedlák, Bobko, Bóllo)

/prvý zápas: 0:2/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies