Slovnaft Cup: Obhajca Slovan krok od finále, pod Čebraťom bez gólov

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 13:35 • 2 min
Slovnaft Cup: Obhajca Slovan krok od finále, pod Čebraťom bez gólov

BRATISLAVA - Futbalisti obhajcu prvenstva ŠK Slovan Bratislava sú iba krôčik od vybojovania si finálovej účasti v slovenskej pohárovej klubovej súťaži s názvom Slovnaft Cup 2013/2014.

slovakia

left justify in out

"Belasí" zdolali v utorkovom dueli v Senici domáci tím 3:1 a pred budúcotýždňovou odvetou na Pasienkoch (hrá sa 15. 4. o 13.00 h) majú výbornú východiskovú pozíciu. Slovan viedol gólmi Róberta Vitteka a Lestera Peltiera v 18. min už 2:0 a hoci po polhodine hry Juraj Piroska z pokutového kopu znížil, posledné slovo mal v 60. min Seydouba Soumah.

 

"Stretli sa dve mužstvá, ktoré patria medzi špičku corgoňligovej tabuľky. Pohár je iná súťaž. Našou taktikou bolo rozhodnúť tento semifinálový dvojzápas už v utorok. Chceli sme zvíťaziť ešte vyšším rozdielom, aby sme si zabezpečili postup," hodnotil súboj na Záhorí tréner Slovana Jozef Valovič a pokračoval: "Mali sme dobrý vstup do zápasu. Po našich dvoch góloch sa súper chytil kontaktným presným zásahom. Po zmene strán otvorila Senica obranu a my sme si vypracovali ďalšie príležitosti. S výsledkom 3:1 som čiastočne spokojný, s premieňaním šancí nie." Bratislavský tím, ktorý na jar ešte nezaváhal, zdolal senického protivníka aj pred týždňom v ligovom meraní síl dvojgólovým rozdielom - vtedy uspel doma 2:0. 

 

Český lodivod FK Senica Pavel Hapal bol po pohárovej prehre 1:3 pochopiteľne smutný. "Nie som spokojný s výsledkom. Súperovi však k nemu gratulujem, pretože si ho zaslúžil. Do zápasu sme vstúpili s tým, že chceme hrať zo zabezpečenej obrany. Bohužiaľ, v 18. min sa to všetko rozpadlo, pretože sme dva razy inkasovali. Spravili sme strašné individuálne chyby," poznamenal po utorkovom stretnutí P. Hapal a doplnil: "Naša hra dozadu je na môj vkus tragická. Po kontaktnom góle na 1:2 sme nemali zlú fázu hry, ale to je málo. Takýmto spôsobom nemôžeme hrať proti takému kvalitnému súperovi ako Slovan. Tréner Valovič spomenul, že oba tímy patria medzi špičku Corgoň ligy. Ja by som ho poopravil. Slovan tam patrí, ale my momentálne v situácii, v ktorej sa nachádzame, nie." 

 

Druhý utorkový semifinálový duel Slovnaft Cupu MFK Ružomberok - MFK Košice nemal víťaza. Pod Čebraťom sa zrodila bezgólová remíza. "Obe mužstvá cítili dôležitosť stretnutia. Vedeli, čo by znamenalo, keby inkasovali a tiež aj to, čo by znamenal každý strelený gól. V utorok to bol taktický boj. Máme problémy so zostavou, najmä v ofenzíve, kde nám chýba potrebná kvalita," skonštatoval na klubovom webe kormidelník Ružomberka Jozef Chovanec. 

 

V tábore MFK Košice panuje na jar veľká spokojnosť. Zverenci českého kormidelníka Radoslava Látala majú v lige bilanciu 4 - 2 - 0, neprehrali už sedem duelov po sebe. Teraz k tejto priaznivej štatistike pridali nádejný výsledok 0:0 z Ružomberka, ktorý dáva "východniarom" v budúcotýždňovej odvete (15. apríla o 16.30 h) reálnu šancu na postup do finále Slovnaft Cupu.

 

Košičania ako jediní z tucta účastníkov Corgoň ligy v jarnej časti ešte neinkasovali. Výraznú zásluhu na tejto skutočnosti má 28-ročný macedónsky brankár Darko Tofiloski, ktorý nevyťahoval loptu zo siete aktuálne už 651 minút (šesť duelov v lige a teraz v pohári). "Bolo to typické pohárové stretnutie. Málo šancí, nikto nechcel dostať gól. Myslím si, že o postupe do finále sa bude rozhodovať u nás v odvete až do poslednej minúty. Každý vie, o čo sa hrá, a to aj bolo na ihrisku vidieť. My sme dobre bránili, nechceli sme inkasovať. Stále je všetko otvorené - päťdesiat na päťdesiat," povedal R. Látal. 

 

Finále Slovnaft Cupu bude 1. mája 2014 na štadióne v Myjave, víťaz sa kvalifikuje do predkola Európskej ligy UEFA 2014/2015. Obhajcom trofeje sú futbalisti ŠK Slovan Bratislava, ktorí vlani v prvomájovom finále zdolali na trávniku v Ružomberku tím MŠK Žilina 2:0 gólmi Igora Žofčáka a Lestera Peltiera. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies