Slovnaft Cup: Mužstvá z nižších súťaží končia napriek tomu, že neprehrali

NETKY.SK • 11 Marec 2021, 13:01 • 2 min
Slovnaft Cup: Mužstvá z nižších súťaží končia napriek tomu, že neprehrali

Pre futbalové kluby z nižších líg sú zápasy Slovenského pohára sviatkom, pretože si môžu zmerať sily s omnoho silnejšími a slávnejšími mužstvami. Práve prebiehajúci ročník Slovnaft Cupu však pre ne bude mať trpkú príchuť.

slovakia

left justify in out

Aktuálny 52. ročník turnaja musel byť pre nepriaznivú epidemiologickú situáciu pred 4. kolom, ktoré bolo naplánované na október 2020, prerušený. Ako informoval na svojej webstránke Slovenský futbalový zväz, po minulotýždňových rokovaniach medzi prezidentom SFZ Jánom Kováčikom, generálnym sekretárom Petrom Palenčíkom so štátnym tajomníkom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivanom Husárom a generálnym riaditeľom sekcie športu Petrom Dedíkom dostal Slovnaft Cup zelenú.

 

„Dohranie Slovenského pohára je pre SFZ dôležité, pretože jeho víťaz má zaručenú miestenku do európskych súťaží. SFZ preto aktívne hľadal spôsob, ako aktuálny ročník dokončiť,“ povedal vedúci oddelenia riadenia súťaží SFZ Miroslav Richtárik.

 

 

Keďže sú v týchto dňoch amatérske súťaže pozastavené a zastavil sa aj tréningový proces, zväz sa rozhodol, že bude Slovenský pohár pokračovať bez tímov z Regionálnych futbalových zväzov. Týka sa to mužstiev: TJ Rovinka, FC Rohožník, FC Pata, FC Slovan Galanta, OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom, ŠK Sásová, ŠK Belá, OŠK Bešeňová, TJD Príbelce, MŠK Slavoj Spišská Belá, Slávia TU Košice, 1. MFK Kežmarok, MŠK Spišské Podhradie a MŠK Tesla Stropkov. Kluby však budú v nasledujúcom ročníku zaradené do príslušného kola, v ktorom teraz skončili.

 

V hre tak ostalo desať klubov z Fortuna ligy a deväť z druhej najvyššej súťaže. Ide o mužstvá, ktoré majú štatút profesionálnych klubov a aktuálne môžu ich hráči trénovať a hrať súťažné zápasy. Pohár sa dohrá v skrátenom režime. Neúplné 4. kolo sa dokončí 23. a 24. marca, 5. kolo je naplánované na 7. apríla. Štvrťfinále by sa malo uskutočniť o sedem dní neskôr, 14. apríla, prvé semifinálové duely by prišli na rad 28. apríla a odvety 5. mája. Ak všetko pôjde podľa plánu, finále bude na programe 19. mája. Podľa Richtárika je dôležité, aby sa žiadny zo zápasov neprekladal. Súboj, do ktorého jedno z mužstiev nenastúpi, bude teda kontumovaný v prospech súpera.

 

 

Rozhodnutie vylúčiť „neprofesionálne“ kluby z turnaja je ďalšou ranou pre amatérsky futbal, ktorý od začiatku druhej vlny pandémie hibernuje. Predstavitelia Regionálnych futbalových zväzov dávali v priebehu uplynulých mesiacov jasne najavo svoju nespokojnosť s rozhodnutím, ktoré im zakázalo hrávať súťažné zápasy a trénovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies