Slovnaft Cup: Dunajská Streda vyradená, ďalej 5 tímov Corgoň ligy a Prešov

NETKY.SK • 25 September 2013, 07:31 • 2 min
Slovnaft Cup: Dunajská Streda vyradená, ďalej 5 tímov Corgoň ligy a Prešov

BRATISLAVA - Z poltucta mužstiev futbalovej Corgoň ligy, ktoré odohrali v utorok duely osemfinálového 3. kola slovenskej pohárovej klubovej súťaže s názvom Slovnaft Cup, neuspel iba FK DAC 1904 Dunajská Streda.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti posledný tím corgoňligovej tabuľky podľahol na pôde druholigového Prešova 0:1 a so súťažou sa rozlúčil. Jediný gól tohto duelu strelil v 81. min stredopoliar Tatrana Miroslav Poliaček. 

Zostávajúca pätica tímov najvyššej slovenskej súťaže postúpila do štvrťfinále, ľahké to však nemala. Bez väčších problémov sa medzi najlepšiu osmičku prebojovala len Trnava, ktorej hráči strelili v úvodnej polhodine Liptovskému Mikulášu dva góly a napokon zvíťazili 3:0. Futbalisti Zlatých Moraviec viedli proti ďalšiemu účastníkovi II. ligy zo Šale tiež 3:0, situáciu si však po dvoch presných zásahoch súpera skomplikovali, napokon však idú ďalej. Až v troch prípadoch rozhodol o účasti corgoňligistov vo štvrťfinále Slovnaft Cupu jedenástkový rozstrel: v tejto "lotérii" uspeli proti mužstvám z nižších súťaží Senica, Ružomberok a MFK Košice. 

Kompletné okteto postupujúcich bude známe až po dvoch stredajších zostávajúcich dueloch 3. kola, v ktorých obhajca trofeje ŠK Slovan Bratislava nastúpi na trávniku Dunajskej Lužnej a neúspešný finalista z uplynulej sezóny MŠK Žilina bude hrať rovnako na pôde treťoligistu - FKS Nemšová. 

Takisto ako v 1. a 2. kole sa aj v osemfinálovom 3. kole hralo na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku po riadnom hracom čase sa nepredlžovalo, ale hneď nasledovali strely zo značky pokutového kopu. Štvrťfinále, ktoré sa hrá už na dve stretnutia (pohárový systém doma - vonku, pozn.), je plánované v termínoch 22. - 23. 10. (prvé zápasy), resp. 5. - 6. 11. (odvety), semifinále sa uskutoční až na jar budúceho roka predbežne v dňoch 8. 4. (prvé duely), resp. 15. 4. (odvety). Finále Slovnaft Cupu by malo byť 1. mája 2014 v dosiaľ neurčenom dejisku. Víťaz Slovnaft Cupu 2013/2014 sa kvalifikuje do predkola Európskej ligy UEFA 2014/2015. 

Súhrn výsledkov utorňajších stretnutí osemfinálového 3. kola slovenskej pohárovej futbalovej súťaže Slovnaft Cup 2013/2014 (hralo sa na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku po uplynutí riadneho hracieho času sa duel nepredlžoval, o postupujúcom sa rozhodlo v rozstrele zo značky pokutového kopu): 

1. FC Tatran Prešov (II. liga) - FK DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (0:0), do štvrťfinále Slovnaft Cupu postúpil Prešov 
Gól: 81. M. Poliaček, rozhodoval: K. Horváth, 613 divákov 

ŠKF Sereď (III. liga) - MFK Košice 1:1 (0:0), 2:3 na strely zo značky pokutového kopu, do štvrťfinále Slovnaft Cupu postúpili Košice 
Góly: 87. Scherhaufer - 63. Hovančík, rozhodoval: P. Hrčka, 846 divákov 

FC ViOn Zlaté Moravce - FK Slovan Duslo Šaľa (II. liga) 3:2 (2:0), do štvrťfinále Slovnaft Cupu postúpili Zlaté Moravce 
Góly: 24. a 42. Pribula, 58. P. Orávik - 71. Numeric, 81. Konopásek, rozhodoval: Trutz, 560 divákov 

FC Spartak Trnava - MFK Tatran Liptovský Mikuláš (II. liga) 3:0 (2:0), do štvrťfinále Slovnaft Cupu postúpila Trnava 
Góly: 2. R. Procházka, 29. Augustini, 62. Poznar, rozhodoval: Smolák, 915 divákov 

MŠK Rimavská Sobota (II. liga) - FK Senica 1:1 (0:1), 5:6 na strely zo značky pokutového kopu, do štvrťfinále Slovnaft Cupu postúpila Senica 
Góly: 84. J. Zvara - 32. Tsoumou, rozhodoval: Sedlák, 588 divákov 

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce (II. liga) 0:0, 5:4 na strely zo značky pokutového kopu, do štvrťfinále Slovnaft Cupu postúpil Ružomberok 
Rozhodoval: Hracho, 1212 divákov 

Zostávajúci program zápasov 3. kola futbalového Slovnaft Cupu: 
Streda 25. septembra (oba duely majú výkop o 16.00 h): 
FKS Nemšová (III. liga) - MŠK Žilina, rozhodujú: Jurenka - D. Hrčka, Hancko 
OFK Dunajská Lužná (III. liga) - ŠK Slovan Bratislava, rozhodujú: Pavlík - T. Somoláni, Bednár 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies