Slovnaft Cup: Corgoňligisti o štvrťfinále proti tímom z nižších súťaží

NETKY.SK • 23 September 2013, 11:59 • 2 min
Slovnaft Cup: Corgoňligisti o štvrťfinále proti tímom z nižších súťaží

BRATISLAVA - Slovenská pohárová futbalová súťaž s názvom Slovnaft Cup (SC) pokračuje tento týždeň duelmi 3. kola. Z osemzápasového itinerára sa až šesť súbojov uskutoční v utorok 24. 9., zostávajúce dve stretnutia budú v stredu 25. septembra.

slovakia

left justify in out

Medzi najlepšou osemfinálovou šestnástkou sa nachádza len osem účastníkov Corgoň ligy, štyria zástupcovia z najvyššej domácej súťaže (FC Nitra, Dukla Banská Bystrica, Spartak Myjava a AS Trenčín) sa rozlúčili v národným pohárom už v predchádzajúcom kole. Doterajším sitom prešlo aj päť druholigistov (Tatran Prešov, Duslo Šaľa, Tatran Liptovský Mikuláš, Rimavská Sobota, Zemplín Michalovce) a traja zástupcovia z III. ligy (všetci zo skupiny Západ - ŠKF Sereď, FKS Nemšová a OFK Dunajská Lužná). Všetci corgoňligisti nastúpia proti mužstvám z nižších súťaží.

Obhajcom trofeje sú futbalisti ŠK Slovan Bratislava, ktorí vo finále zdolali na trávniku v Ružomberku hráčov MŠK Žilina 2:0. "Belasí" nastúpia v stredu proti Dunajskej Lužnej, rovnako až v stredu sa uskutoční súboj neúspešného finalistu z predchádzajúceho ročníka. "Šošonov" čaká konfrontácia na pôde Nemšovej. Obaja corgoňligisti sú v týchto súbojoch, prirodzene, favoritmi. Tradične vysoké ambície majú aj v Trnave, Spartak privíta v utorok doma Liptovský Mikuláš. Na problémy s korupčným škandálom sa pokúsia zabudnúť v Dunajskej Strede, klub sa zmieta v afére s ovplyvňovaním výsledkov zápasov a najlepšou náplasťou pre tím zo Žitného ostrova by bol jeho postup cez druholigový Prešov do štvrťfinále. 

Rovnako ako v 1. a 2. kole sa aj teraz hrá na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku po riadnom hracom čase sa nepredlžuje, ale hneď nasledujú strely zo značky pokutového kopu. Štvrťfinále, ktoré sa hrá už na dve stretnutia (pohárový systém doma - vonku, pozn.), je plánované v termínoch 22. - 23. 10. (prvé zápasy), resp. 5. - 6. 11. (odvety), semifinále sa uskutoční až na jar budúceho roka predbežne v dňoch 8. 4. (prvé duely), resp. 15. 4. (odvety). Finále Slovnaft Cupu by malo byť 1. mája 2014 v dosiaľ neurčenom dejisku. 

Víťaz Slovnaft Cupu 2013/2014 sa kvalifikuje do predkola Európskej ligy UEFA 2014/2015. 

Program a obsadenie rozhodcov v tohtotýždňových stretnutiach 3. kola futbalového Slovnaft Cupu (hrá sa na jeden zápas): 

Utorok 24. septembra: 
16.00 h: ŠKF Sereď (III. liga) - MFK Košice, rozhodujú: P. Hrčka - Balko, Chládek 
16.00: 1. FC Tatran Prešov (II. liga) - FK DAC 1904 Dunajská Streda, rozhodujú: Fajčík - Tomčík, Poláček 
16.00: FC ViOn Zlaté Moravce - FK Slovan Duslo Šaľa (II. liga), rozhodujú: Trutz - Mókoš, Mikulaj 
16.00: FC Spartak Trnava - MFK Tatran Liptovský Mikuláš (II. liga), rozhodujú: Smolák - Bóllo, Barenčík 
16.00: MŠK Rimavská Sobota (II. liga) - FK Senica, rozhodujú: Sedlák - E. Weiss, Bobko 
16.30: MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce (II. liga,) rozhodujú: Hracho - R. Sluk, Cuninka 

Streda 25. septembra: 
16.00: FKS Nemšová (III. liga) - MŠK Žilina, rozhodujú: Jurenka - D. Hrčka, Hancko 
16.00: OFK Dunajská Lužná (III. liga) - ŠK Slovan Bratislava, rozhodujú: Pavlík - T. Somoláni, Bednár 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona