Slovinsko - SR 78:73 pp, rozhodla nepresnosť Sloveniek

NETKY.SK • 3 August 2010, 07:25 • 2 min
Slovinsko - SR 78:73 pp, rozhodla nepresnosť Sloveniek

Slovinsko - SR 78:73 pp, rozhodla nepresnosť Sloveniek

slovakia

left justify in out

img

Slovenské basketbalistky do 18 rokov odštartovali osemfinálovú skupinu A-divízie ME tejto vekovej kategórie prehrou 78:73 po predĺžení s tímom Slovinska, ktoré podobne ako Slovenky mali po základnej časti na konte dve víťazstvá. Po prvom dramatickom vystúpení v E-skupine sa zo Spišskej Novej Vsi na utorňajší zápas proti Rusku presúvajú do Popradu.
osemfinálová E-skupina - 1. zápas:   Slovinsko - Slovensko 78:73 pp (66:66,32:24)   Najviac bodov: Baričová 29, Rupniková a Gortnarová po 14 - zostava a body SR: Kiššová 21, Domiterová 19, Páleníková 16, Letková a Števove 0 (Brádňanská 7, Hruščáková 6, Bartánusová a Firkaľová po 2, Oroszová 0). TH: 14/17-14/21, trojky: 8:7, osob. chyby: 22:20, 5 fulov: Domiterová (SR), 800 divákov.
Slovenky vyburcované publikom chceli v prvom zápase osemfinálovej E-skupiny zvíťaziť, ale proti boli slovinské basketbalistky. Tie dovolili svojim súperkám viesť v úvodnej desaťminútovke iba dvakrát (2:4 a 4:6) a potom už dominovali, najmä vďaka výborne hrajúcej Baričovej, ktorá sa desiatimi bodmi postarala o vedenie 18:9. V 16. minúte to už z pohľadu dobre brániacich Sloveniek nebolo také hrozivé (18:20), ale opäť začala úradovať presná ruka Baričovej, ktorá dvoma dvojbodovými zásahmi a jednou trojkou poslala svoje hráčky do jedenásťbodového vedenia 32:21. Domáce ešte do polčasu pridali tri body a znížili manko na osem bodov. Na začiatku druhého dejstva si Slovinky ešte udržialvali náskok, avšak vysoká bojovnosť umocnená pokrikmi fanúšikmi "Musíme vyhrať" naštartovala slovenský uragán a na začiatku 29. minúty už bolo 42:40 v prospech slovenských reprezentantiek. Tie si neudržali dostatočný pokoj a vysokou premotivovanosťou začali vytvárať zbytočné chyby, čo sa prejavilo o štyri minúty aj na skóre (47:59). Slovinkám navyše vychádzala streľba spoza trojkového oblúka, ale ani dvanásť bodov nestačilo a súperky nielenže vyrovnali, no i trinásť sekúnd pred koncom viedli o dva body 66:64. Zápas posunula do predĺženia Abramovičová, ktorá mala ešte výhodu šestky, no nedala. V ňom mali pevnejšie nervy a presnejšiu ruku slovinské basketbalistky, ktoré zvíťazili o päť bodov 78:73 pp.
Hlasy po zápase:   Martin Pospíšil, tréner SR: "Rozhodla nedisciplinovanosť a nezodpovednosť v prvom polčase. Do zápasu nastúpili dievčatá ľahkovážne, čo nás v druhom dejstve stálo neskutočne veľa síl a v predĺžení sa to samozrejme prejavilo."   Martina Kiššová, reprezentantka SR: "Keby nebolo prvého polčasu, tak by sme určite vyhrali. Mali sme veľa strát, nepremieňali sme ani pod košom. Je to sklamanie, ale do ďalšieho zápasu ideme odznova a napraviť tú chybu, čo sme spravili dnes."
výsledok druhého osemfinálového zápasu E-skupiny:   Švédsko - Španielsko 38:50 (14:26)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona