Slovinsko sa chystá na ďalšiu vlnu migrácie, posilňuje kontroly na hraniciach

NETKY.SK • 24 Október 2016, 18:04 • 2 min
Slovinsko sa chystá na ďalšiu vlnu migrácie, posilňuje kontroly na hraniciach

ĽUBĽANA - Slovinsko posilňuje kontroly na svojich hraniciach, čím sa chce pripraviť na ďalšiu možnú vlnu migrantov prichádzajúcich do Európy. Povedal to dnes podľa agentúry AP slovinský premiér Miro Cerar počas svojej návštevy v Srbsku.

slovakia

left justify in out

Cerar uviedol, že stúpajúci počet migrantov snažiacich sa dostať do niektorej z krajín Európskej únie, je stále "reálnou možnosťou a musíme byť na tento scenár pripravení".


Migrácia by sa podľa neho mohla opäť zvýšiť v prípade, že dôjde k stagnácií dohody, ktorú v tejto oblasti dosiahla EÚ s Tureckom. K obnoveniu migračnej vlny by - ako uviedol - mohlo prísť aj vtedy, ak členské krajiny Únie nebudú v tejto veci presadzovať jednotnú politiku.


"Európa musí ostať otvorenou a ľudskou pre osoby, ktoré utekajú pred závažným porušovaním ľudských práv... zároveň však musíme brániť v nezákonnej migrácii," dodal Cerar.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies