Slovinsko očakáva za nedeľu príchod 15-tisíc migrantov

NETKY.SK • 26 Október 2015, 07:17 • 2 min
Slovinsko očakáva za nedeľu príchod 15-tisíc migrantov

ĽUBĽANA - Slovinská vláda očakáva, že počet migrantov, ktorí v nedeľu vstúpili na územie tejto krajiny, dosiahne do polnoci rekordných 15.000. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie zverejnené vo večerných hodinách v Ľubľane.

slovakia

left justify in out

Podľa slovinskej vlády pôjde o najvyšší počet ľudí, aký bol doteraz zaznamenaný v priebehu jedného dňa na hraniciach s Chorvátskom. Chorváti len v posledných hodinách poslali k hranici päť vlakov s utečencami a ďalších približne 1000 priviezli autobusy.


Rovnaký rekord predtým oznámilo aj Chorvátsko, ktoré v priebehu soboty zaznamenalo príchod 11.500 migrantov.
Slovinský premiér Miro Cerar po príchode na nedeľňajšie krízové zasadnutie lídrov EÚ a Balkánu v Bruseli vyhlásil, že v prípade neschopnosti dohodnúť sa na riešení masovej migrácie hrozí "koniec EÚ ako takej". Vyjadril sa tak deväť dní po tom, ako do Slovinska začali prúdiť nebývalé počty utečencov v dôsledku uzavretia južných hraníc Maďarska.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies