Slovinsko nasadí proti migrantom aj súkromné bezpečnostné firmy

NETKY.SK • 27 Október 2015, 09:07 • 2 min
Slovinsko nasadí proti migrantom aj súkromné bezpečnostné firmy

ĽUBĽANA - Slovinsko, v snahe vyrovnať sa s prílevom migrantov, ktorí cez túto krajinu prechádzajú najmä pre to, aby sa dostali ďalej do Európy, plánuje o pomoc požiadať súkromné bezpečnostné firmy. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyjadrenia slovinskej vlády.

slovakia

left justify in out

Približne 50 až 60 príslušníkov súkromnej bezpečnosti pomôže polícii tam, kde to bude potrebné, uviedol dnes štátny tajomník slovinského ministerstva vnútra Boštjan Šefic.

 

V uplynulých 10 dňoch do Slovinska zo susedného Chorvátska dorazilo už približne 76.000 migrantov a aj napriek výsledkom mimoriadnych rokovaní Európskej únie ostáva slovinská pohraničná obec Rigonce jedným z krízových miest na tzv. balkánskej trase utečencov. Len dnes do 14.00 h do tejto dediny prišlo cez zelenú hranicu z Chorvátska okolo 6000 utečencov, doplnila slovinská tlačová agentúra STA.

 

Stretnutie v Bruseli sa v nedeľu okrem iného skončilo dohodou na tom, že z Chorvátska nebudú tisíce utečencov ako doposiaľ prepravovať bez ohlásenia k hranici Slovinska, napísala agentúra DPA. Vo veľkých záchytných centrách v Slovinsku podľa nej čaká takmer 11.000 ľudí na to, kedy budú môcť pokračovať v ceste do Rakúska a následne Nemecka.

 

Slovinský premiér Miro Cerar migračnú krízu označil za najväčšiu výzvu v histórii Európskej únie a dodal, že ak sa vo veci nenájde spoločné riešenie, EÚ sa podľa neho čoskoro začne rozpadať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies