Slovinsko je pripravené prijať opatrenia vrátane vybudovania plotu na hranici

NETKY.SK • 30 Október 2015, 09:59 • 2 min
Slovinsko je pripravené prijať opatrenia vrátane vybudovania plotu na hranici

ĽUBĽANA - Slovinská vláda dnes na zasadaní v Ľubľane prediskutovala opatrenia, ktoré môžu nadobudnúť platnosť v prípade zhoršenia dôsledkov utečeneckej krízy v tejto bývalej juhoslovanskej republike.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom ministerka vnútra Vesna Györkösová-Znidarová na následnej tlačovej konferencii. Podľa jej slov môže byť medzi opatreniami aj plot alebo iné technické prekážky.

 

Ministerka nekonkretizovala, aké iné kroky, respektíve sprísnenia platnej legislatívy má Ľubľana pripravené. Zdôraznila však, že vláda dnes posúdila všetky scenáre a opatrenia, ktoré však uplatní až v prípade potreby.

 

Slovinská strana pozorne sleduje dianie na rakúskej strane spoločnej štátnej hranice, konštatovala ministerka. Podľa informácií vládnych miest v Ľubľane sa vo Viedni nepripravujú na uzavretie spoločného úseku hranice, ale zavedú opatrenia, s ktorými bude jednoduchšie garantovať bezpečnosť krajiny.

 

Šéf slovinskej diplomacie Karl Erjavec pripomenul, že vláda v Ľubľane prijíma rozhodnutie takpovediac za chodu. Zdôraznil význam toho, aby Rakúsko i nemecká spolková krajina Bavorsko naďalej prijímali migrantov. Kým tomu bude tak, doterajšie opatrenia sú dostatočné, dodal. Súčasne však pripomenul, že v prípade posilnenia ochrany štátnej hranice Rakúskom bude Slovinsko nútené prikročiť k podobným opatreniam.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies