Slovinsko by malo predať tamojší Telekom začiatkom roka 2015

NETKY.SK • 22 Október 2014, 13:52 • 2 min
Slovinsko by malo predať tamojší Telekom začiatkom roka 2015

ĽUBĽANA - Slovinsko očakáva, že spoločnosť Telekom Slovenia, ktorá je najväčším telekomunikačným operátorom v krajine, predá na začiatku budúceho roka.

slovakia

left justify in out

Povedal to v stredu novinárom jeden z predstaviteľov ministerstva financií. Tamojší operátor je na zozname pätnástich firiem, ktoré musí krajina sprivatizovať a prostriedky z ich predaja použiť na skrotenie rastúceho verejného dlhu. Ten by mal podľa prognóz v tomto roku poskočiť na 82,2 % hrubého domáceho produktu (HDP) z úrovne 70 % HDP v roku 2013.

 

Telekom Slovenia je najväčšou z predávaných firiem s trhovou kapitalizáciou na úrovni 941 mil. eur. Slovinská vláda a štátom vlastnené podniky predávajú celkovo 72,75 % Telekomu, pričom zvyšok firmy už teraz vlastnia súkromní investori. Pôvodný plán odstupujúcej vlády počítal s dokončením predaja do konca tohto roka. Zatiaľ sa podarilo štátu predať iba tri z pätnástich firiem, ktorých predaj prisľúbila odchádzajúca vláda. Nový kabinet premiéra Mira Cerara je odhodlaný v privatizácii pokračovať a prilákať viac priamych zahraničných investícií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies