Slovinská polícia vykonala raziu v dome expremiérky Bratušekovej

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 14:28 • 2 min
Slovinská polícia vykonala raziu v dome expremiérky Bratušekovej

ĽUBĽANA- Slovinská polícia vykonala raziu v dome bývalej premiérky Alenky Bratušekovej v súvislosti s vyšetrovaním korupčnej kauzy. Informovala o tom dnes agentúra DPA, citujúc Alianciu Alenky Bratušekovej (ZaAB).

slovakia

left justify in out

Polícia už skôr prehľadala političkinu parlamentnú kanceláriu. Slovinský Národný úrad pre vyšetrovanie (NBI) potvrdil, že polícia podnikla raziu v piatich lokalitách v súvislosti s vyšetrovaním Bratušekovej vlaňajšej spornej sebanominácie za eurokomisárku.

 

Bratušeková odstúpila z postu premiérky vlani v máji po tom, ako stratila podporu svojej vtedajšej strany Pozitívne Slovinsko (PS). Následne založila vlastnú politickú formáciu ZaAB, ktorá v júlových predčasných voľbách získala dostatok hlasov na vstup do parlamentu.

 

Kým Bratušeková zastávala post dočasnej premiérky, nominovala sa za kandidátku na pozíciu podpredsedníčky Európskej komisie (EK). Jej kandidatúru zamietli v októbri po neúspešnom vypočúvaní na pôde Európskeho parlamentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies