Slovinka Bratušeková sa vzdala postu v Európskej komisii

NETKY.SK • 8 Október 2014, 12:12 • 2 min
Slovinka Bratušeková sa vzdala postu v Európskej komisii

BRUSEL - Viacero členov zákonodarného zboru EÚ dnes naznačilo, že slovinská nominantka na eurokomisárku Alenka Bratušeková sa rozhodla vzdať sa prideleného postu v Európskej komisii.

slovakia

left justify in out

Informácia pochádza od členov skupiny Zelených v Európskom parlamente. Prvé fámy v tomto smere sa v kuloároch EP začali šíriť už v utorok popoludní po tom, čo predseda Výboru pre životné prostredie (ENVI) Giovanni La Via uviedol, že členovia tohto výboru, ktorí "grilovali" slovinskú expremiérku v rámci procesu vypočúvania, neboli spokojní s jej odpoveďami a vystúpením. Pripustil, že výbor ENVI v priebehu dnešného dňa navrhne, aby Bratušeková funkciu v eurokomisii nezískala.

 

Slovinská tlačová agentúra STA krátko po polnoci priniesla správu, podľa ktorej je možné, že Bratušeková ešte pred rozhodnutím výboru ENVI sama požiada o odchod z novej exekutívy EÚ. Jej náhradníčkou v komisii by sa podľa rovnakého zdroja mohla stať europoslankyňa z radu socialistov a demokratov (S&D) Tanja Falonová.

 

Hovorca budúceho šéfa komisie Jeana-Clauda Junckera podľa tlačovej agentúry Reuters odmietol reagovať na správy z europarlamentu o odstúpení Bratušekovej, a spresnil, že Juncker sa k tomu vyjadrí v nadchádzajúcich hodinách.

 

Bratušeková, rovnako ako ostatní nominanti na eurokomisárov, sa musela v EP podrobiť náročnému procesu vypočúvania. Jej vystúpenie narazilo na značný odpor europoslancov, najmä z radov Zelených, ktorých neuspokojili jej odpovede týkajúce sa oblasti energetickej únie -  mala Bratušeková ako podpredsedníčka komisie spravovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona