Slovinec Čeferin sa oficiálne uchádza o post prezidenta UEFA

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 14:47 • 2 min
Slovinec Čeferin sa oficiálne uchádza o post prezidenta UEFA

ĽUBĽANA - Prezident Slovinského futbalového zväzu (NZS) Aleksander Čeferin v stredu oficiálne oznámil svoju kandidatúru na post šéfa Európskej futbalovej únie (UEFA). Podpora viacerých členských krajín naznačuje, že 48-ročný vyštudovaný právnik má vysokú šancu funkciu aj získať.

slovakia

left justify in out

Čeferin už v polovici mája ohlásil svoj záujem kandidovať. Podľa agentúry STA mal už dlhší čas formálnu podporu severských krajín Dánska, Fínska, Nórska a Švédska.

 

Po stredajších rozhovoroch na konferencii v Moskve sa pridalo aj ďalších 13 národných zväzov - z Talianska, Albánska, Bosny a Hercegoviny, Bulharska, Chorvátska, Cypru, Grécka, Macedónska, Čiernej Hory, Rumunska, Ruska, Srbska a Turecka. Za Čeferinom samozrejme stojí aj Slovinsko. Podľa rozhlasovej stanice Slovenija má podporu viac ako polovice z 55 členských krajín UEFA.

 

Čeferin je právnik so špecializáciou na šport, na čele NZS stojí od roku 2011. Nového prezidenta UEFA zvolia po tom, čo v septembri z postu odstúpi potrestaný Michel Platini. Zatiaľ jediným známym protikandidátom Čeferina vo voľbách je Holanďan Michael van Praag.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies