Slovinci sa tretí raz lúčia hneď po postupe, pykali na chyby

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 11:46 • 2 min
Slovinci sa tretí raz lúčia hneď po postupe, pykali na chyby

OSTRAVA - V roku 2010 hokejisti Slovinska vyhrali B-skupinu I. divízie majstrovstiev sveta a postúpili do elitnej kategórie. Hneď o rok sa však do I. divízie vrátili.

slovakia

left justify in out

To isté sa odvtedy zopakovalo ešte dvakrát - Slovinci dva razy postúpili medzi 16-člennú elitu (2012, 2014), ale zakaždým sa tam neudržali ani jeden rok. Ani MS 2015 v Česku neboli výnimkou. Nedeľňajšia prehra 1:3 s USA spečatila slovinskú rozlúčku a posledné 8. miesto v ostravskej B-skupine.


"Mali sme vyššie ambície, hra nebola taká zlá, ako ukazujú výsledky, ale výsledný efekt chýba. Zostup bolí, ale už s tým nič nenarobíme," uviedol slovinský kapitán Anže Kopitar v rozhovore pre denník Delo.
Líder tímu NHL Los Angeles Kings a držiteľ Stanleyho pohára tvrdí, že mužstvo malo na viac, ako predviedlo. "Doplatili sme na slabší začiatok a neskôr na chyby, za ktoré sme draho zaplatili. Na takomto turnaji to takto chodí - súper vás vytrestá skôr, než si to stihnete uvedomiť," pokračoval Kopitar.


Vlani na ZOH v Soči bol rovnaký hráč lídrom tímu Slovinska, ktorý senzačne postúpil do štvrťfinále. Ako vyznie porovnanie Soči 2014 a Ostravy 2015? "V Soči sme odohrali niekoľko solídnych zápasov a súboj proti Slovensku (víťazstvo 3:1 - pozn. SITA) nám vyšiel tak dobre, že lepšie sa už hrať ani nedalo. V Ostrave nám taký zápas chýbal," dodal Kopitar.


Slovincom v tabuľke B-skupiny svieti nula v kolónke bodov. Pred posledným vystúpením v Ostrave v pondelok od 20.15 h proti Dánsku majú stále motiváciu vymazať ju. Ak by Kopitar a spol. zvíťazili, bolo by to ich prvé víťazstvo na MS elitnej kategórie v základnej skupinovej fáze. Doteraz uspeli iba v zápasoch o udržanie.


"Sme športovci a musíme nimi zostať až do konca turnaja. Aj naši fanúšikovia, ktorí nás do Ostravy prišli povzbudiť, si určite želajú aspoň jedno víťazstvo. Všetci si chceme vypočuť slovinskú hymnu," dodal Anže Kopitar pre Delo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies