Slovíčko šťať je podľa Tomáša symbolom správania sa opozície

NETKY.SK • 13 September 2016, 15:14 • 2 min
Slovíčko šťať je podľa Tomáša symbolom správania sa opozície

BRATISLAVA – Slovíčko šťať z úst poslankyne SaS v parlamente je podľa poslanca Smeru-SD Erika Tomáša symbolom správania sa opozície.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes v pléne, symbolom správania sa v NR SR boli aj vulgarizmy a urážky. Upozornil, že predpoludním mikrofón v sále nezachytil slová Igora Matoviča (OĽaNO-NOVA), ktorý podľa neho počastoval predsedu NR SR Andreja Danka hrubými výrazmi. Podľa ďalšieho poslanca Smeru-SD Dušana Jarjabka sa diskusia k zmene rokovacieho poriadku zvrhla na matošistický míting. „Niektorí -ičovci v parlamente sa zbláznili. Možno ich cieľom je prevrat v parlamente,“ uviedol.

 

Ondrej Dostál (SaS) kritizoval Danka, ktorý na adresu opozície povedal, že ako si v SNS poradil s Jánom Slotom, poradí si aj s opozíciou. „My nie sme Slota. My sme s ním v jednej strane neboli. Naopak, viacerí so Slotom bojovali, kým vy ste s ním boli v jednej strane. Vyprosím si, aby ste sa nám vyhrážali,“ vyhlásil Dostál.
Opozícia podľa podpredsedu parlamentu Bélu Bugára zabudla, že kto seje vietor, žne búrku. „Hovoriť o tebe, že si skunk, smrad. Oni môžu, ty nie. Ty máš trpieť, že zaútočia na tvojho otca, ale ty nesmieš, lebo si predseda NR SR. Túto atmosféru od začiatku sme my nevytvorili,“ povedal Bugár na obhajobu Danka, na ktorého predpoludňajší prejav poslanci reagovali faktickými poznámkami.

 

V šestnásťminútovom vystúpení v parlamentnej rozprave k zmene rokovacieho poriadku sa dnes šéf Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) pustil do lídra OĽaNO Igora Matoviča. Matovičovi adresoval poznámku, ktorá rozhorčila celú opozíciu. „Je to ťažké nemať dostatok lásky v detstve,“ povedal s tým, že z Matoviča ide zlo. „Urobil som poriadok s ľuďmi, ako bol Slota,“ povedal Danko s tým, že taký poriadok urobí aj v parlamente. Na úvod svojho prejavu Danko povedal, že rozdiel medzi opozičnými a koaličnými poslancami je v slovníku, akým sa v sále vyjadrujú. „V mene poslancov NR SR koalície dávam odkaz, že všetci vyvrheli budú potrestaní. Často zneužívate deti, vaše mítingy spôsobili skrvavenie ľudí, jeden z vás vyfackal človeka. Čo by ste povedali Dankovi, keby po mítingu ostala skrvavená žena?“ adresoval opozičným stranám OĽaNO a SaS šéf NR SR. Ako povedal, on sa snaží SNS dostať hore. Skritizoval, že opozícia sú zhluky náhodných ľudí.
 

Igor Matovič, poslanec NR SR z OĽaNO počas jeho slov vykrikoval v sále a Danko sa mu smial. Danko dodal, že v pléne sú opoziční hulváti, ktorí sa vyhrážajú kolegom a vyšetrovateľom. Líder OĽaNO Igor Matovič bude predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi už len tykať, pretože nie je hodný, aby mu vykal. „Povedať, možno keby ho otec nebil, v priamom prenose v televízii je podlosť, pretože viac ako 20 rokov nemám otca, pretože zomrel na rakovinu. Je to obrovská podlosť. Alebo nemať dostatok lásky v detstve. Je mi ľúto, že Matovič nemal detskú izbu. Zrejme hovoríš o sebe. To sa nehanbíš? Tvoj otec je mečiarovský privatizér a ty si mu pri tom pomáhal. Vytunelovali ste 52 miliónov korún. Okradli ste vlastných zamestnancov,“ reagoval Matovič na prejav Danka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies