Slovenských tenistov čaká žreb Davisovho pohára, budú ako nenasadení

NETKY.SK • 18 September 2012, 11:06 • 2 min
Slovenských tenistov čaká žreb Davisovho pohára, budú ako nenasadení

Slovenských tenistov čaká žreb Davisovho pohára, budú ako nenasadení - Tenis Slovenskí tenisti budú pri stredajšom žrebe nového ročníka Davisovho pohára v Londýne (12. 00) s definitívnou platnosťou figurovať medzi nenasadenými.

slovakia

left justify in out

img

Slovenskí tenisti budú pri stredajšom žrebe nového ročníka Davisovho pohára v Londýne (12.00) s definitívnou platnosťou figurovať medzi nenasadenými. Na základe aktuálneho daviscupového rebríčka krajín sa medzi kvarteto nasadených tímov dostali Rusko, Švédsko, JAR a Holandsko.

Slováci môžu v 1. kole vo februári 2013 naraziť na Rumunsko, Slovinsko, Ukrajinu, Veľkú Britániu, Poľsko alebo víťaza duelu 2. kola play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny Fínsko - Dánsko. S Britmi by určite hrali doma, s Rumunmi, Ukrajincami a Poliakmi vonku. V prípade konfrontácie so Slovincami alebo s víťazmi severského derby by o výhode domáceho prostredia rozhodol dodatočný žreb. Ak bude mať Slovensko v 1. kole voľný žreb, predstaví sa až v 2. kole proti jednému zo štvorice nasadených družstiev. Víťaz tohto súboja postúpi priamo do septembrovej baráže o účasť vo svetovej skupine. S Juhoafričanmi a Švédmi by slovenský tím hral doma, s Rusmi a Holanďanmi na pôde súpera.

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška si želá, aby zverenci kapitána Miloslava Mečířa odohrali úvodný daviscupový zápas v roku 2013 doma. "V posledných rokoch sme museli cestovať do Talianska, Rakúska a Portugalska, verím, že tentokrát budeme mať pri žrebe viac šťastia. Všetky tímy majú svoju kvalitu. Pribudli bývalé daviscupové veľmoci Švédsko a Rusko či silné Poľsko. Mojím želaním je hrať doma v NTC. Ak by sme mali voľný žreb a nastúpili by sme až v 2. kole, najradšej by som privítal Švédov, ktorí sú bez Robina Söderlinga predsa len oslabení alebo Juhoafričanov. S oboma tímami by sme navyše hrali v domácom prostredí," povedal pre TASR Moška.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies