Slovenských bezdomovcov v Rakúsku odsúdili za vraždu

NETKY.SK • 18 Január 2018, 16:02 • 2 min
Slovenských bezdomovcov v Rakúsku odsúdili za vraždu

VIEDEŇ - Na 20 rokov väzenia odsúdili v stredu vo Viedni bezdomovca zo Slovenska, ktorý je hlavným obžalovaným v prípade vlaňajšej vraždy Slováka v jednom z viedenských hotelov. Informovali o tom vo štvrtok rakúsky verejnoprávny rozhlas a televízia (ORF).

slovakia

left justify in out

Na záver procesu, ktorý trval iba dva dni, uznal súd za vinných aj zvyšných troch obžalovaných - takisto bezdomovcov pochádzajúcich zo Slovenska -, a to z ťažkého ublíženia na tele. Družka usvedčeného z vraždy má stráviť vo väzení tri roky, spoluobžalovaný pouličný hudobník dva a pol roka a jeho neplnoletý syn 15 mesiacov.

 

Hlavný obžalovaný vo veku 55 rokov sa okamžite po vynesení rozsudku rozhodol podať tzv. sťažnosť pre zmätočnosť a odvolanie. Rozhodnutie súdu je tak zatiaľ neprávoplatné. Trojica spoluobžalovaných s uloženými trestami súhlasila, právoplatnosť však takisto nenadobudli, keďže sa k nim nevyjadrila prokurátorka.

 

Mŕtve telo obete sa našlo vlani v marci v podniku na likvidáciu komunálneho odpadu v Grazi v rakúskej spolkovej krajine Štajersko. Vyšetrovanie ukázalo, že 58-ročného bezdomovca zo Slovenska pripravili o život vo Viedni štyria krajania - takisto bezdomovci. Dôvodom mučenia a napokon vraždy v hoteli bolo údajné sexuálne obťažovanie v stredu odsúdenej ženy neskoršou obeťou zločinu.

Pri súdnej pitve sa na tele našli vážne zranenia v krčnej oblasti, ktoré obeť utrpela ešte za života.

 

Všetkých štyroch obžalovaných zadržali slovenské orgány, ktoré ich následne vydali na trestné stíhanie do Rakúska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies