Slovenský zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov sa rozšíril o 11 členov

NETKY.SK • 26 Marec 2023, 11:00 • 2 min
Slovenský zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov sa rozšíril o 11 členov

BRATISLAVA - Slovenský zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov (SZPCC) sa tento rok rozšíril o 11 členov, čo je najväčší prírastok v histórii. Počet ľudí, ktorých členovia SZPCC zamestnávajú, je viac ako 12.500. V piatok o tom informoval predseda predstavenstva združenia Milan Lapšanský.

slovakia

left justify in out

Spresnil, že ich novými členmi sa stali spoločnosti z celého Slovenska od firmy Pepani z Nitry s konceptom Chlebáreň, cez pekáreň zo Svederníka Prima-Žilina a Pekáreň Zelník z Ružomberka. Do zväzu vstúpila aj spoločnosť Gratta z Prešova, ktorá sa špecializuje na dopekané výrobky s produkčnými kapacitami presahujúcimi potreby Slovenska.

 

Združenie rozšírila aj skupina cukrárov. Tí sú podľa predsedu špecialisti v cukrárenstve s dlhoročnými skúsenosťami nielen zo zahraničia, ale dokonca z cukrární najvyššej svetovej úrovne ocenených michelinskými hviezdami. "Z ich špecializácie vyplývajú aj čiastočne odlišné problémy i požiadavky. Pred zákonodarcami budeme preto aktívne presadzovať aj ich záujmy, aby mohol cukrársky sektor na Slovensku rásť a prosperovať," dodal Lapšanský. Zväz má viac ako 500 členov od samostatne zárobkovo činných osôb po stredné podniky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona