Slovenský Volkswagen má za sebou najúspešnejší polrok v histórii

NETKY.SK • 4 September 2012, 06:51 • 2 min
Slovenský Volkswagen má za sebou najúspešnejší polrok v histórii

Slovenský Volkswagen má za sebou najúspešnejší polrok v histórii - Slovensko Automobilka Volkswagen Slovakia (VW SK) vyrobila za prvý polrok tohto roka viac ako 209. 400 vozidiel.

slovakia

left justify in out

imgAutomobilka Volkswagen Slovakia (VW SK) vyrobila za prvý polrok tohto roka viac ako 209.400 vozidiel. Je to o 122 % viac ako za rovnaké obdobie minulého roku. Produkcia automobilov tak dosiahla za prvú polovicu roka takmer taký objem, ako za celý predchádzajúci rok.
      "Prvých šesť mesiacov roka 2012 bolo najúspešnejším polrokom v 21-ročnej histórii Volkswagen Slovakia. Pod rekordné čísla sa podpísalo zvýšenie produkčných kapacít v rámci výroby New Small Family, a tiež produkcia SUV vozidiel v nepretržitej prevádzke 7 dní v týždni," vysvetlil predseda predstavenstva automobilky Albrecht Reimold. Vozidlá SUV sa na celkovej výrobe podieľali 56 % a mestské automobily New Small Family 44 %.
      Výroba prevodoviek pre vozidlá koncernu Volkswagen zaznamenala úroveň 158.862 kusov. Produkcia komponentov v martinskom závode dosiahla úroveň 14,5 milióna komponentov. Obrat spoločnosti za prvý polrok dosiahol 3,44 miliardy eur. Ide tak o najvyšší dosiahnutý výsledok v histórii VW SK za kalendárny polrok.
      Do druhej polovice roka spoločnosť očakáva pretrvávanie volatility svetových trhov. "Veľmi pozorne sledujeme situáciu na trhu a aj v druhom polroku počítame so zvýšením produkcie v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka," avizoval Reimold.
      Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku viac ako 21 rokov. Od roku 1991 vyrobil viac ako 3 milióny vozidiel. Zamestnáva viac ako 8400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, ŠKODA Citigo, SEAT Mii, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine produkuje komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies