Slovenský tlak prišiel neskoro, Handzuš: "Prehrali sme si to sami"

NETKY.SK • 2 Máj 2011, 07:57 • 2 min
Slovenský tlak prišiel neskoro, Handzuš: "Prehrali sme si to sami"

Slovenský tlak prišiel neskoro, Handzuš: "Prehrali sme si to sami"

slovakia

left justify in out

img

Slovenskí hokejisti ukázali pri prehre s Nemeckom silný charakter, keď dokázali stiahnuť skóre na rozdiel jediného gólu, no na body to už nestačilo. Góly prišli až príliš neskoro a nestihli zmazať tri chyby z druhej tretiny, po ktorých sa Nemci dostali na koňa.
      Slováci strelili tri góly za necelých osem minút, no ten štvrtý, ktorý by im zaručili minimálne bod do osemfinálovej fázy, už nestihli. "Hovorili sme si, že keď oni dali tri góly v jednej tretine, tak prečo by sme nemohli aj mi. Oni sa potom stiahli a čakali, čo sa bude diať, my sme tam na nich strieľali, brankára to triafalo, čo už taký je hokej," povedal po zápase sklamaný Jurčina.
      Dôvodmi prehry však neboli iba nepremenené príležitosti v závere duelu, tie prišli už skôr. Nový muž v kádri Michal Handzuš hovoril už pred zápasom, že "o víťazovi rozhodne prvý gól." Hanlonovi zverenci mali na jeho strelenie ideálnu príležitosť už v prvej polovici úvodného dejstva, no nevyužili takmer dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov. "V prvej tretine rozhodlo to, že sme nevyužili presilovku piatich proti trom. Keby sme dali prvý gól, Nemci by to museli otvoriť a hralo by sa nám lepšie. Potom sme zbytočne znervózneli a oni dali tie tri góly," povedal útočník Ladislav Nagy.
      Druhým dôležitým faktorom boli zbytočné chyby v prostrednej tretine, v ktorej Nemci zaznamenali tri góly a dostali sa na koňa. "Urobili sme chyby v druhej tretine, ktoré by sa nemali stávať. V podstate sme im nechali prečíslenia a všetky góly sme dostali po nich. Hovorili sme si, že musíme hrať dopredu aj dozadu a presne tam sme sa zlomili," sypal si popol na hlavu Handzuš a dodal: "Vlastne sme si to prehrali sami. V druhej tretine sme chceli príliš útočiť a sami sme si dali góly tým, že sme ich púšťali do prečíslení."
      Nad tímom však nelámal palicu a potešilo ho najmä to, že hráči sa nevzdali a aj za stavu 0:4 bojovali a takmer sa postarali o senzačný obrat. "Mužstvo ukázalo charakter, proste sa nevzdalo. Diváci boli fantastickí a povzbudzovali aj za stavu 0:4. To bolo neuveriteľné a musíme sa im poďakovať. Je to jeden zápas, musíme dbať na to, aby sme hrali v ďalších zápasoch lepšie. V tom útoku máme takú silu, že góly dáme. Ale tá obrana je najdôležitejšia a ak si pozrieme všetky naše úspechy, ktoré sme dosiahli, tak to bolo o tom, že to mužstvo sa podriadilo defenzíve," dodal Handzuš.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies