Slovenský textár a spisovateľ Kamil Peteraj si užíva jar

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 10:16 • 2 min
Slovenský textár a spisovateľ Kamil Peteraj si užíva jar

BRATISLAVA - Slovenský textár a spisovateľ Kamil Peteraj si naplno užíva slnečné dni.

slovakia

left justify in out

"Som rád, že už sú slnečné dni, lebo ich bolo veľmi málo. Nedávno sme mali veľmi veľa tmavých dní a ja nemám rád tmavé dni. Nie že by mi vadili, ale predsa len.. ovplyvňuje to veľmi psychiku ľudí,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA.


Jarné dni trávi 69-ročný umelec najčastejšie v prírode, kam sa chodí vo voľnom čase prechádzať a fotí všetko vôkol seba. "Robím si taký archív toho, čo žijeme,“ uviedol rodák z Bratislavy. Najradšej podľa vlastných slov vytvára prírodné makro snímky. "Najradšej fotím makrá, rozličné insekty, motýle a všetko možné, ale to si vyžaduje sústredenú prácu. Popri tom fotím veľa aj ulice, bratislavské ulice a musím povedať, že to je veľmi zaujímavá sociológia, čo na nich vidno,“ poznamenal autor, podľa ktorého hlavné mesto Slovenska postupne celkom mení svoj ráz. "Bratislava začína byť úplne iné mesto, v dobrom aj v zlom, veľmi sa anonymizuje a stráca to, čím bola. Tá stará Bratislava sa úplne vytráca. Zrazu je to nejaké také mesto, v ktorom ako keby ste už neboli doma,“ podotkol Peteraj, ktorý by rád svoje fotografie urbánnych premien Bratislavy zachoval i pre ďalšie použitie."Myslím, že túto dokumentáciu treba zachovať, i keď ja svoje materiály nechcem teraz publikovať ani otvárať. Nechám to raz pre budúcnosť, aby sa toho niekto zmocnil a poriadne sa v tom prehrabal,“ uzavrel.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies