Slovenský scenárista získal cenu na festivale v Cannes!

NETKY.SK • 31 Máj 2022, 14:35 • 2 min
Slovenský scenárista získal cenu na festivale v Cannes!

BRATISLAVA - Scenár Prievozník slovenského scenáristu a dramaturga RTVS Jána Koóša získal na filmovom festivale v Cannes Zvláštnu cenu poroty ScripTeast-u (XVI. Cena Krzysztofa Kieslowskeho) za ostro odpozorované a kreatívne stvárnenie absurdného sveta a jeho hrdinov.

slovakia

left justify in out

Komédiu o 76-ročnom jazzmanovi, majiteľovi pohrebného ústavu, a jeho dvoch sestrách, ktorí sa vydajú hľadať stopy po identite svojho otca, pripravuje spoločnosť ALEF FILM & MEDIA s podporou Audiovizuálneho fondu. Režisérom je Juraj Nvota.

 

img

Ján Kóoš

 

„Je super pocit, keď texty, ktoré píšete do šuflíka, lebo ste plný pochybností, objaví a ocení aj niekto mimo Slovenska. Ale, samozrejme, scenár je bez filmovej podoby ničím a nás čaká ešte veľa práce, na ktorú sa nesmierne teším,“ povedal ocenený scenárista a dramaturg Trojky RTVS Ján Kóoš.

 

Prečítajte si tiež: Obraz od Bohumila Kubištu vydražili za rekordných 123 miliónov korún

 

„My na Trojke sme veľmi hrdí, že náš mladý kolega Janko Koóš získal takéto jedinečné ocenenie za svoj scenár,“ povedala intendantka Trojky Judita Gembická.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies