Slovenský šachista Pacher v simultánke naslepo ani raz neprehral, dosiahol skóre 6:1

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 15:29 • 2 min
Slovenský šachista Pacher v simultánke naslepo ani raz neprehral, dosiahol skóre 6:1

BRATISLAVA - Slovenský šachista Milan Pacher neprehral ani v jednej zo siedmich simultánnych partií, ktoré hral naslepo proti sedmičke súperov v rámci prvomájovej akcie s názvom Univerzitné hry.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný držiteľ titulu medzinárodného majstra dosiahol skóre 6:1 za päť víťazstiev a dve remízy, pričom jeho súpermi boli najmä študenti vysokých škôl. "Som spokojný. Mal som výhodu, že som mal v každej partii biele kamene. Išlo o netradičné podujatie, na ktoré som sa pripravoval s organizátorom akcie Alexandrom Riabovom. Dosiahol som päť víťazstiev a dve remízy, pričom jedna partia sa dohrávala až do holých kráľov. Myslím, že aj diváci si prišli na svoje. Rád by som si tu znova zahral aj o rok a zvýšil počet súperov," povedal Pacher pre TASR.
     

Milan Pacher je viacnásobný slovenský mládežnícky šampión, ktorý štyrikrát reprezentoval na MS a trikrát na ME. Štartoval aj na Šachovej olympiáde v Istanbule (2012). Od zisku prestížneho titulu veľmajstra ho delí splnenie poslednej normy, vďaka čomu by sa zaradil medzi najmladších slovenských veľmajstrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona