Slovenský reprezentant Grigar nemá žiadne príznaky ziky

NETKY.SK • 8 August 2016, 17:05 • 2 min
Slovenský reprezentant Grigar nemá žiadne príznaky ziky

RIO DE JANEIRO - Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Jakub Grigar nemá žiadne príznaky nakazenia vírusom zika.

slovakia

left justify in out

V pondelok popoludní o tom prostredníctvom oficiálneho vyjadrenia informovalo vedenie slovenskej výpravy na Hrách XXXI. olympiády v Riu de Janeiro. "Vzhľadom na medializované informácie o zdravotných problémoch Jakuba Grigara vedenie slovenskej výpravy po konzultácii s lekárom výpravy Romanom Fanom, ktorý s našimi vodnými slalomármi spolupracuje dlhodobo a dôverne ich pozná, vydáva nasledovné vyjadrenie: 'Jakub Grigar mal bežné príznaky ochorenia horných dýchacích ciest, ktoré pochádzajú pravdepodobne zo silnej klimatizácie v jedálni olympijskej dediny alebo v autobusoch. Podľa vyjadrenia Romana Fana je však v poriadku, čo ukázali aj jeho kvalitné výkony v oboch kvalifikačných jazdách. Je plne pripravený a schopný v semifinále a v prípade postupu aj vo finále súťaže kajakárov podať maximálny výkon. Nemá žiadne príznaky nakazenia vírusom zika.' " Vyjadrenie vedenia slovenskej výpravy sprostredkoval jej tlačový atašé Ľubomír Souček.

Grigar obsadil štvrté miesto v nedeľňajšej kvalifikácii K1 mužov. Iba 19-ročný Lipták Grigar v prvom kvalifikačnom kole dosiahol čas 89,16 s, jazdu absolvoval bez trestných sekúnd na 6. mieste a vo svojej olympijskej premiére bol na najlepšej ceste postúpiť do semifinále.

 

V druhom eliminačnom kole sa potom zlepšeným časom 87,85 aj napriek 2 trestným sekundám vyšvihol na celkovú štvrtú pozíciu a nemal problém s postupom. Do semifinále sa posunula najlepšia pätnástka z 21-členného štartovného poľa. Semifinále a finále disciplíny K1 mužov sa bude konať v stredu 10. augusta o 18.30 h, resp. 20.15 h SELČ.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies