Slovenský rekordér Repčík cez Vianoce trénuje, na Silvestra sa chystá do JAR

NETKY.SK • 23 December 2015, 11:17 • 2 min
Slovenský rekordér Repčík cez Vianoce trénuje, na Silvestra sa chystá do JAR

BRATISLAVA - Slovenského rekordéra v behu na 800 m Jozefa Repčíka (1:44,94) v závere sezóny 2015 zabrzdila operácia zranenej achilovky. Práve pre túto zdravotnú indispozíciu prežil 29-ročný rodák z Brezovej pod Bradlom hneď po sezóne totálne oddychové tri týždne, hoci po skončení súťažného ročníka zvykne práve tri týždne dovolenkovať.

slovakia

left justify in out

Vtedy súťažná atletika ide trochu bokom, ale nie základná kondičná príprava. Tentoraz sa však po operácii nohy musel venovať predovšetkým dôkladnej rehabilitácii a liečbe. Aby koncom roka mohol opäť už zdravotne fit nastúpiť do rozbehnutého vlaku bežeckého tréningu.

 

"Ja mám teraz trochu dlhší oddych. Aj keď už trénujem. Ale robím iné veci, ktoré zatiaľ nezaťažujú operovanú nohu. Čerstvo zreparovaná achilovka ešte trochu štrajkuje. Verím však, že začiatkom budúceho roka budem už zdravotne v poriadku. Preto zatiaľ najmä plávam a bicyklujem. To je trošku iná náplň prípravy, než na akú som bol dlhé roky zvyknutý," povedal Jozef Repčík na margo svojej neatletickej náplne aktuálnych tréningových dávok, ktoré s určitými úľavami absolvoval v novembri a decembri 2015.


Podľa neho táto vynútená zmena v tréningu je dobrá predovšetkým na jeho psychiku. "Je to niečo iné, než som robil doteraz. Som trochu aj rád, že nemusím robiť stále tie isté veci. Privítal som, že môžem trénovať aj niečo iné," dodal Jozef Repčík, ktorý je teraz v tomto hektickom predvianočnom decembrovom čase mysľou už v prvých týždňoch budúceho roka 2016.


"Počas Vianoc nezvyknem oddychovať. Dokonca aj cez sviatočné dni sa ráno idem normálne prebehnúť. Teraz, v tomto stave, aspoň trochu vyklusať. Musím byť trochu v pohybe. Preto si nezvyknem svojvoľne naordinovať vianočné voľno. Aj teraz sa v rámci možností normálne pripravujem, lebo hneď po Vianociach, na Silvestra, odchádzame na 40-dňové sústredenie do JAR. Už sa teším na teplo, na dobré podmienky, ktoré nás na juhu Afriky budú čakať v januári a februári," priblížil Jozef Repčík harmonogram decembrovej prípravy.

 

Jeho štíhla vyšportovaná postava je dôkazom toho, že ani počas nadchádzajúcich sviatkov hojnosti sa nezvykne nejako extra prejedať. "Nie, diétu nedržím. Ja ju ani nepotrebujem. Počas Vianoc zjem všetko, na čo mám chuť. Ale určite nezjem tri vyprážané rezne s kopou zemiakového šalátu na jedno posedenie. To veru nie. Aj koláčiky si doprajem ku kávičke. Nemám s tým problém. A nebojím sa, že by som cez Vianoce pribral povedzme štyri kilá. To mi nehrozí," reagoval strieborný osemstovkár zo Svetovej univerziády 2013 v ruskej Kazani a pokračoval: "Myslím si, že v tomto smere mám ako bežec na 800 m výhodu, lebo tie prípadné prebytočné kilá veľmi rýchlo spálim. Vypotím im počas tvrdého tréningu. Počas takého oddychového času by mal človek zjesť to, na čo má chuť. Nedávno sme mali prednášku, že sem - tam si treba dopriať aj slaninku. Samozrejme, nie každý deň. Lebo podľa mňa vždy treba mať na pamäti, že špičkový športovec sa musí stravovať rozumne a jeho jedálny lístok musí byť bohatý na osožné veci, predovšetkým na vitamíny."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies