Kiska: Verím, že minister Drucker povedie vojnu za záujmy pacientov

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 19:40 • 2 min
Kiska: Verím, že minister Drucker povedie vojnu za záujmy pacientov

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska verí, že nový minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smer-SD) bude viesť vojnu za záujmy pacientov.

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes po stretnutí s ministrom v Prezidentskom paláci. Postupne plánuje pozvať všetkých šéfov rezortov. Druckera si podľa svojich slov vybral ako prvého, keďže zdravotníctvo symbolizuje korupcia, netransparentnosť a eldorádo osobných záujmov.

 

"Prvýkrát vo funkcii prezidenta mám pocit, že si vláda uvedomuje hĺbku krízy v zdravotníctve a po našom rozhovore s pánom ministrom som nadobudol pocit, že aj on presne vie, pred čím stoji. Verím, že bude viesť doslovne vojnu za záujem pacientov," povedal po stretnutí Kiska. Zdravotníctvo označil za jeden z najväčších problémov spoločnosti a dôvod, prečo ľudia strácajú dôveru v štát.

 

Novému kabinetu Roberta Fica (Smer-SD) odkázal, že musí ukázať výsledky. "Pokiaľ táto vláda v zdravotníctve nedosiahne výsledky, tak to bude naša spoločnosť brať ako zlyhanie celej vlády," poznamenal Kiska. Upozornil, že poriadok a transparentnosť by sa nemali formulovať ako ciele, ale má sa z nich stať samozrejmosť. Volá tiež po poriadku v poplatkoch, ktoré sa podľa neho vymkli spod kontroly. Riešenie vidí v zozname tých, ktoré sa vyberať môžu a v zakázaní ostatných.

 

Minister Drucker sa v súčasnosti oboznamuje s rezortom. Ako priblížil, postupne sa stretáva so zástupcami jednotlivých organizácií či zdravotníkov. Zbiera od nich podnety na prípravu programového vyhlásenia vlády. Dnes napríklad hovoril s riaditeľmi štátnych nemocníc, v utorok (5.4.) sa má stretnúť s lekárm

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies