Slovenský premiér bude môcť bývať v Bratislave vo vile

NETKY.SK • 30 Apríl 2019, 16:25 • 2 min
Slovenský premiér bude môcť bývať v Bratislave vo vile

BRATISLAVA - MZVaEZ našlo budovy, v ktorých budú môcť bývať premiér a predseda NRSR. Slovenský premiér bude môcť bývať v Bratislave vo vile na Mudroňovej ulici 47, predseda Národnej rady (NR) SR v dome na Gorazdovej 27.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z materiálu, ktorý rezort diplomacie predložil do medzirezortného pripomienkového konania na základe rokovaní s Úradom vlády SR a Kanceláriou NR SR. Postup pri zabezpečovaní priestorov pre prezidenta SR chce ministerstvo dohodnúť až po inaugurácii Zuzany Čaputovej.

 

Budovy by mali podľa materiálu prejsť zo štátom vlastnenej Správy služieb diplomatického zboru priamo do vlastníctva štátu. Predaj by sa mal uskutočniť do 30. júna 2019.

 

Úlohu nájsť reprezentačné priestory pre najvyšších ústavných činiteľov dostal šéf rezortu Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) ešte v lete minulého roka.

 

img

Miroslav Lajčák. Zdroj: TASR 

 

Vila na Mudroňovej ulici je podľa stránky SSDZ bývalá Lettrichova vila - vila ministra pre Slovensko z čias prvej Československej republiky.

 

V rokoch 2008 až 2010 sa uskutočnila rekonštrukcia, počas ktorej v nej pribudol výťah, podzemný bazén a wellness centrum. V súčasnosti slúži ako sídlo Veľvyslanectva Kórejskej republiky a jej trhovú hodnotu podľa materiálu znalec určil na 4,2 milióna eur.

 

Rezidenčný objekt, v ktorom by mal bývať predseda Národnej rady SR, sa nachádza vo vilovej štvrti Horský park a znalec jeho cenu určil na takmer 2,6 milióna eur.

 

"Jedná sa o štvorpodlažný objekt so suterénom a tromi nadzemnými podlažiami so stanovou strechou vybudovaným v roku 1943. K budove patrí rozsiahly pozemok s výmerou 1831 metrov štvorcových. Objekt v roku 2001-2002 prešiel významnou rekonštrukciou a patrí medzi reprezentačné objekty svojho druhu," uvádza SSDZ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies