Slovenský pohár vyvrcholí cez víkend

NETKY.SK • 16 December 2016, 13:23 • 2 min
Slovenský pohár vyvrcholí cez víkend

BRATISLAVA/TRENČÍN - Po roku sa situácia zopakovala a Slovenský pohár v hádzanej žien opäť vyvrcholí bez účasti domáceho tímu. Vlani chýbala na záverečnom turnaji Šaľa, tentoraz bude absentovať Trenčín. Hráčky trenčianskeho HK AS sa medzi kvarteto najlepších nekvalifikovali, keď vo štvrťfinále nestačili na obhajkyne prvenstva z Iuventy Michalovce (12:31).

slovakia

left justify in out

Vyvrcholenie domácej národnej pohárovej súťaže je na programe opäť na konci kalendárneho roka. O držiteľovi prvej trofeje v tomto ročníku sa rozhodne počas víkendu 17. - 18. decembra, keď sa zároveň bude vo Švédsku bojovať o medaily na ženských ME 2016, kam reprezentantky SR nepostúpili.

Dejiskom zápasov víkendového záverečného turnaja bude prvýkrát pod organizátorskou taktovkou HK AS Trenčín Mestská športová hala na Sihoti. Medzi kvarteto najlepších tímov SP sa okrem Iuventy Michalovce, ktorá obhajuje triumf, prebojovali HK Slovan Duslo Šaľa, Bemaco Prešov a opäť aj prvoligové družstvo HC Sporta Hlohovec. V porovnaní so štvoricou účastníkov, ktorá bojovala o túto trofej v decembri 2016, nastali dve zmeny - Šaľa a Prešov nahradili Partizánske a ŠKP Bratislava.

Od minulého týždňa je známe aj zloženie semifinálových dvojíc, ktoré si zmerajú sily v sobotu 17. decembra. Od 15.00 h sa v role favorita predstaví Bemaco Prešov proti prvoligovej Sporte Hlohovec. Šláger nielen semifinále, ale aj celého podujatia, sa bude hrať od 17.30 h, keď proti sebe nastúpia Iuventa Michalovce a HK Slovan Duslo Šaľa. Pôjde o druhý tohtosezónny súboj rivalov, prvý v rámci interligy (WHIL) sa skončil jednoznačným víťazstvom Zemplínčaniek (37:26), hoci do 38. min to bol vyrovnaný duel.

Vo finále uplynulého ročníka (20. 12. 2016) triumfovali v Šali hádzanárky Iuventy nad Partizánčankami 28:17 (11:11) a v doterajšej 38-ročnej histórii súťaže získali siedme pohárové prvenstvo. Šalianky ako najúspešnejšie v histórii majú na konte 11 víťazstiev, Hlohovčanky vďaka svojim predchodkyniam z Odevy dva úspechy a Prešovčanky zatiaľ čakajú na svoj premiérový triumf.

Semifinále i finále, ktoré je v Trenčíne na programe v nedeľu 18. 12. od 10.30 h, sa hrá vyraďovacím systémom na jeden zápas. V prípade nerozhodného výsledku v riadnom hracom čase sa nepredlžuje, ale nasleduje vždy rozstrel zo značky 7 m hodu. Zdolaní semifinalisti nehrajú v zmysle rozpisu súťaže stretnutie o 3. miesto. Víťaz získa okrem trofeje a finančnej prémie 1200 eur aj právo účasti vo Vyzývacom pohári 2016/2017. V prípade, že je víťaz SP aj majstrom, prechádza právo štartu vo Vyzývacom pohári na finalistu.

Program záverečného turnaja Slovenského pohára v hádzanej žien 2016/2017 (Trenčín, 17. - 18. 12. 2016):


sobota 17. decembra:
semifinále: 15.00 h Bemaco Prešov - HC Sporta Hlohovec (I. liga), 17.30 h Iuventa Michalovce - HK Slovan Duslo Šaľa
nedeľa 18. decembra:

finále: 10.30 h víťazi semifinálových duelov

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies