Slovenský podnikateľ dostal v Hongkongu za pranie peňazí štyri roky!

NETKY.SK • 12 September 2014, 10:03 • 2 min
Slovenský podnikateľ dostal v Hongkongu za pranie peňazí štyri roky!

HONGKONG - Štyri roky väzenia vymeral súd v Hongkongu slovenskému podnikateľovi Jurajovi Jariabkovi za pranie špinavých peňazí v štádiu pokusu.

slovakia

left justify in out

Jariabka usvedčil taliansky investigatívny novinár Antonio Papaelo, ktorý sa ním počas svojho pôsobenia na Slovensku nechal najať ako biely kôň na zakladanie bankových účtov v zahraničí, uvádza denník SME.

 

img

 

Papaelo si tajne nahrával schôdzky, na ktorých mu Jariabka dával pokyny. Keď vlani v júni dôkazy odovzdal slovenskej polícii, odmietla prípad vyšetrovať. Teraz policajti tvrdia, že podklady boli slabé. "Informácie a písomnosti v čase ich poskytnutia a ani po ich doplnení neboli dostatočné na to, aby vyšetrovateľ mohol podľa zákona začať v danej veci trestné stíhanie," konštatuje hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

 

Informácie potom cestou medzinárodnej policajnej spolupráce posunuli Českej republike, kde Jariabka v tom čase pôsobil. O tom, čo sa s nimi dialo ďalej, vo štvrtok 11. septembra česká polícia neinformovala. Ministerstvo zahraničných vecí hovorí, že o prípade je informované.

 

Väznený Slovák však nedal súhlas na to, aby o udalostiach boli informované tretie osoby. Jariabka podnikal na Slovensku aj v Česku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona