Slovenský olympijský výbor dostal výhražný e-mail s hrozbou útoku v Soči!

NETKY.SK • 22 Január 2014, 15:15 • 2 min
Slovenský olympijský výbor dostal výhražný e-mail s hrozbou útoku v Soči!

BRATISLAVA - Slovenský olympijský výbor dostal v stredu 22. januára na svoju e-mailovú adresu krátky list v angličtine, v ktorom odosielateľ upozornil na hrozbu teroristických útokov proti slovenskému olympijskému tímu na zimných olympijských hrách 2014 v Soči. Podobné mailové hrozby adresovali viacerým národným olympijským výborom, prijatie správy už potvrdili zástupcovia z Maďarska.

slovakia

left justify in out

Na e-mailovú adresu SOV prišiel krátky list v angličtine. "Očividne ide o obežníkový e-mail, pretože podľa informácií z Medzinárodného olympijského výboru (MOV) dostalo rovnaký e-mail viacero národných olympijských výborov, pričom sa v mailoch menilo len označenie štátnej príslušnosti," uvádza sa v tlačovej správe Slovenského olympijského výboru. 

MOV vydal k celej veci stanovisko, v ktorom uvádza, že otázku bezpečnosti berie veľmi vážne a všetky vierohodné informácie poskytuje relevantným bezpečnostným službám. "Avšak v tomto prípade to vyzerá tak, že e-mail rozoslaný viacerým národným olympijským výborom neobsahuje hrozbu a javí sa ako náhodné posolstvo od niekoho z verejnosti," cituje stanovisko MOV tlačová správa SOV. 

Slovenský olympijský výbor zobral e-mail na vedomie a informoval o ňom príslušné zodpovedné orgány Slovenskej republiky. "Pokiaľ SOV prijme nejaké opatrenia v súvislosti s bezpečnostnými rizikami, tak jedine v spolupráci s príslušnými orgánmi SR a na základe ich odporúčaní," píše sa v správe SOV. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona