Slovenský národný archív otvorí dnes brány verejnosti

NETKY.SK • 11 Jún 2016, 09:25 • 2 min
Slovenský národný archív otvorí dnes brány verejnosti

BRATISLAVA - Slovenský národný archív (SNA) otvorí dnes brány verejnosti. Deň otvorených dverí sa začína o 10.00 h a pripravené sú nielen prednášky, ale aj tvorivé dielne a rôzne aktivity pre malých i veľkých.

slovakia

left justify in out

"Otvoríme verejnosti depoty, kde sú ukryté výnimočné dokumenty k dejinám Slovenska od 13. storočia až do súčasnosti. Pripravená je výstava o dejinách divadelníctva a kinematografie aj bezplatná burza," opísala Daniela Tvrdoňová zo SNA.

 

Pre najmenších otvoria Detskú úradovňu. "Budú si môcť vyskúšať, ako sa úradovalo v minulosti," poznamenala. Deti si tak vyskúšajú písanie s brkami či starý telefón. Návštevníci sa dozvedia viac aj o reštaurovaní, čakajú na nich ukážky tejto práce. Reštaurovanie si budú môcť tiež vyskúšať. V tvorivých dielňach si môžu urobiť vlastnú knižku a naučiť sa základy origami.

 

SNA privítala približne 150 návštevníkov už v piatok 10. júna. Išlo o školákov rôzneho veku. Archív verí, že dnes ho navštívi aspoň toľko ľudí ako po minulé roky, kedy Deň otvorených dverí robili cez týždeň. "Vtedy prišli desiatky až stovky ľudí," poznamenala Tvrdoňová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona