Slovenský minister sa v Bruseli zastal demokracie i práv Navaľného na spravodlivý súdny proces

NETKY.SK • 25 Január 2021, 18:48 • 2 min
Slovenský minister sa v Bruseli zastal demokracie i práv Navaľného na spravodlivý súdny proces

Náš minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok bol v Bruseli a zastal sa Navaľného.

slovakia

left justify in out

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ivan Korčokktorý sa dnes zúčastnil prvého tohoročného zasadnutia Rady Európskej únie pre zahraničné vzťahy zdôraznil, že Ruská federácia sa zaviazala rešpektovať ľudské práva pristúpením k medzinárodným dohodám. Práva Alexeja Navaľného teda musia byť rešpektované, vrátane práva na spravodlivý a súdny proces. V demokratických krajinách musí byť miesto pre opozičné názory v slobodnej politickej súťaži a nie vo väzbe. 

 

img


Šéf slovenskej diplomacie zároveň uviedol, že Spojené kráľovstvo je aj naďalej „našim dôležitým spojencom v NATO a silným partnerom v medzinárodných organizáciách, osobitne v oblasti zahraničnej a bezpečnostnej politiky EÚ chceme mať vo najužšie vzťahy.“ Miera spolupráce však bude podľa Korčoka závisieť aj od Londýna. Počas zasadnutia šéfov diplomacií krajín EÚ po nástupe novej americkej administratívy Joea Bidena sa ministri venovali diskusii, ako čo najskôr nadviazať dialóg so Spojenými štátmi americkými.

„S Washingtonom chceme spolupracovať v mnohých oblastiach, vrátane porušovania záväzkov takzvanej Nukleárnej dohody s Iránom a tiež na tom, ako nastavíme naše vzťahy s Čínou,“ doplnil Korčok.

Ministri rokovali prostredníctvom videohovoru  aj s ministrom zahraničných vecí Japonska Toshimitsom Motegim, s ktorým prediskutovali možnosti spolupráce s Japonskom v regióne Indo-Pacifiku, vrátane bezpečnostných výziev v Ázii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies