Slovenský mím Milan Sládek predvedie na pôde UNESCO Antigonu

NETKY.SK • 15 Január 2016, 09:20 • 2 min
Slovenský mím Milan Sládek predvedie na pôde UNESCO Antigonu

PARÍŽ - Na scéne Spojených národov v Paríži pod strechou UNESCO sa vo štvrtok 14. januára uskutočnila prezentácia osobitého diela slovenského umelca - míma Milana Sládka Antigona.

slovakia

left justify in out

Predstavenie bolo umeleckým príspevkom Slovenska na podporu výzvy UNESCO Unite4Heritage adresovanej svetovej verejnosti. Slovenská republika patrí medzi členov koalície, ktorá vynakladá maximálne úsilie v záujme vzdelávania svetovej verejnosti pre zachovanie neopakovateľných prvkov spoločného svetového dedičstva. Informoval o tom tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí.


Výzva Unite4Heritage predstavuje široko adresovanú aktivitu na zjednotenie kapacít kultúrnej, politickej, diplomatickej a odbornej verejnosti na záchranu svetového kultúrneho dedičstva pred jeho barbarským ničením náboženskými fanatikmi. Medzi jej účastníkmi je vysoký počet vedúcich predstaviteľov stálych delegácií členských krajín UNESCO, kultúrnej a politickej reprezentácie Francúzska a vedenia organizácie.


Predstavenie, ktoré uviedli generálna tajomníčka UNESCO Irina Bokova, štátny tajomník rezortu diplomacie Igor Slobodník a veľvyslankyňa SR pri UNESCO Klára Novotná sa uskutočnila za podpory ministerstva zahraničných vecí, sponzorskej spoluúčasti slovenskej IT firmy Pixelcorporation a Združenia priateľov Milana Sládka v Nemecku. Ide zároveň o podporovateľov silného gesta, ktorým je zdôraznenie významu prvkov historického dedičstva, akým je vyše 2500 ročný odkaz Sofoklovej Antigony.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona