Slovenský miliardár Igor Rattaj ovládol Špindlerův Mlýn a šesť ďalších skiareálov

NETKY.SK • 4 December 2013, 19:07 • 2 min
Slovenský miliardár Igor Rattaj ovládol Špindlerův Mlýn a šesť ďalších skiareálov

PRAHA - Slovenský podnikateľ Igor Rattaj kúpil spoločnosť Snowhill, ktorá kontroluje polovičný podiel v lukratívnom Špindlerovom Mlyne. Okrem toho vlastní šesť ďalších areálov v Česku. Rattaj tak ovládol napríklad Herlíkovice alebo Šachty. Informoval o tom server iHNed.cz.

slovakia

left justify in out

Skiareál Špindlerův Mlýn prevádzkuje spoločnosť Melida, ktorá v ňom kontroluje polovičný podiel. Druhú polovicu akcií vlastní práve spoločnosť Snowhill, ktorú kúpila Rattajova spoločnosť Galaxo. Slovenský podnikateľ tak výrazne posilnil svoj vplyv v najvýznamnejšom zimnom stredisku v Českej republike. Rataj bude teraz v Snowhille jediným akcionárom. Navyše, nejde len o lukratívny "Špindl". Pod spoločnosť Snowhill spadá v Česku šesť ďalších lyžiarskych stredísk. V Krkonošiach sú to strediská Herlíkovice, Šachty, Kamenec, Kozinec, na Šumave skiareál Kašperky a v Krušných horách lyžiarsky areál Mariánky.

"Touto investíciou pokračujú moje podnikateľské zámery v Českej republike so zameraním na voľnočasové aktivity, a to nielen v oblasti lyžiarskych stredísk, ale aj akvaparkov a ďalších," povedal Rattaj. Spoločnosť Galaxo kúpila Snowhill od podnikateľa Tomáša Němca, inak tiež majiteľa Českej gumárenskej spoločnosti. Cenu akvizície ani jedna zo strán nezverejnila. Areály by chcel Rattaj prevziať ešte pred otvorením zimnej sezóny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies